Snooker

Ronnie O’Sullivan, primul campion la World Masters of Snooker din Arabia Saudită. N-a reușit break-ul de ”167” inventat de arabi, dar va avea o academie la Ryadh

Sursă foto: https://twitter.com/WeAreWST

Prima ediție a turneului de snooker găzduit de Ryadh, capitala Arabiei Saudite, a fost câștigată de Ronnie O’Sullivan după o finală contra belgianului Luca Brecel, campionul mondial din 2023.

Ronnie O’Sullivan s-a impus în finală cu un categoric 5-2 și a pus astfel mâna pe cecul în valoare de 250.000 de lire sterline.

Turneul invitațional din Arabia Saudită a adus laolaltă cei mai buni jucători de snooker ai momentului.

Pentru a condimenta turneul organizatorii saudiți au introdus bila aurie pentru break-ul de 167 de puncte, o premieră pentru snookerul mondial.

Niciun jucător n-a ajuns să joace bila aurie și să pună astfel mâna pe bonusul de 500.000 de dolari.

John Higgins a fost cel mai aproape, scoțianul oprindu-se în tentativa de break maxim la bila galbenă.

Turki Al-Sheikh, președintele Autorității Generale pentru Sport și consilier pe lângă Curtea Regală de la Ryadh, a anunțat la înmânarea trofeului pentru Ronnie O’Sullivan că la ediția viitoare bonusului acordat break-ului de 167 de puncte va fi dublat ajungând astfel la un milion de dolari.

În plus, acesta a mai spus că la Ryadh va fi deschisă o academie de snooker care îi va purta numele lui Ronnie O’Sullivan.

”Un turneu fantastic. Din 1994 n-am mai fost aici în Orientul Mijlociu. Mult prea mult timp a trecut pentru snooker și mă bucur enorm. A fost un turneu grozav. Oamenii au fost ospitalieri, cultura grozavă.

”Cu siguranță voi mai reveni aici, dacă se va mai organiza. Acestea sunt turneele la care vrei să joci, o singură masă, o atmosferă pe cinste. A fost ca un festival de snooker, așa m-am simțit”, a spus Ronnie după finala câștigată în fața lui Brecel.



Ronnie O’Sullivan, primul campion la World Masters of Snooker din Arabia Saudită. N-a reușit break-ul de ”167” inventat de arabi, dar va avea o academie la Ryadh