Snooker

Ronnie O’Sullivan obtine al 7-lea titlu la Masters

Sursă foto: twitter.com/WPBSAofficial

Jucatorul englez Ronnie O’Sullivan a castigat, duminica, al saptelea sau titlu la Masters si l-a depasit la acest capitol pe marele sau rival scotian Stephen Hendry.

Prezent pentru a 12-a oara in finala de la Masters, unul dintre turneele care formeaza Tripla Coroana a snookerului alaturi de Campionatul Mondial si Campionatul Regatului Unit, O’Sullivan l-a invins pe Joe Perry, cu 10-7.

O finala care nu a inceput prea bine pentru “Racheta” O’Sullivan, acesta fiind condus la un moment dat cu 4-1.

Nu mult a lipsit ca Perry sa se distanteze chiar la 5-1, insa Ronnie a salvat sesiunea inaugurala cu trei frame-uri la rand, astfel ca dupa primele opt jocuri scorul se afla in echilibru.

Ronnie, dezlantuit la reluare

O’Sullivan s-a dezlantuit in debutul sesiunii decisive si practic a castigat meciul prin castigarea la zero a reprizei, scorul devenind 8-4.

Dupa sapte frame-uri pierdute la rand Perry a reactionat si a incercat sa ramana aproape de O’Sullivan, insa nu a reusit sa se apropie la mai putin de doua jocuri (8-6 si 9-7).

Aceasta dupa ce Ronnie reusiste in jocul 15 un break de 112, de altfel singurul de peste o suta de puncte pentru el in acest meci, ca raspuns la un 117 prin care Perry intrerupsese seria de sapte frame-uri la rand pentru O’Sullivan.

Ronnie O’Sullivan, 41 de ani, a mai castigat Mastersul in 1995, 2005, 2007, 2009, 2010 si 2016.

Pentru Joe Perry a fost cea mai importanta finala dupa 26 de cariera profesionista. Acesta ramane cu un singur titlu obtinut, in timp ce Ronnie a ajuns la 58 de turnee in total.

O’Sullivan pierduse alte trei finale in acest sezon, la Mastersul European de la Bucuresti, la Campionul Campionilor si la Campionatul Regatului Unit.



Ronnie O’Sullivan obtine al 7-lea titlu la Masters