Snooker

Ronnie O’Sullivan, campion mondial pentru a sasea oara in cariera

Sursă foto: https://twitter.com/snookertr/

De un frame mai avea nevoie Ronnie O’Sullivan pentru a castiga titlul mondial pentru a sasea oara in cariera si l-a obtinut inca din debutul sesiunii a 4-a, ultima, a finalei Campionatului Mondial de la Crucible.

Reluata de la scorul de 10-7 in favoarea celui supranumit “Racheta”, finala a fost la discretia jucatorului mai bine cotat.

Ronnie O’Sullivan nu i-a lasat practic nicio sansa lui Wilson in aceasta a treia sesiune disputata duminica dupa-amiaza in Teatrul Crucible din Sheffield.

Wilson a castigat primul frame din cele opt programate in urma unui break de 74 de puncte.

A urmat un adevarat galop de sanatate din partea lui O’Sullivan, acesta castigand urmatoarele sapte frame-uri cu break-uri de 53, 61, 57, 60, 71 si 72 de puncte.

In cele sapte frame-uri pierdute de Wilson acesta a adunat doar 127 de puncte!

Finala a fost reluata la ora 21:15 de la scorul 17-8, ceea ce inseamna ca Ronnie O’Sullivan mai avea nevoie de un singur frame pentru a ridica trofeul deasupra capului.

O'Sullivan a incheiat conturile inca dupa primul joc al sesiunii, unul adjudecat in urma unui break de 96 puncte. Wilson a pus un singur punct pe tabela.

Cu victoria din acest an Ronnie O'Sullivan i-a egalat la numarul de titluri mondiale pe Ray Reardon si Steve Davis. Doar Stephen Hendry are mai multe, sapte la numar.

Chiar si asa, O'Sullivan ajunge la 37 de titluri obtinute in cariera, capitol la care l-a depasit pe Hendry (36). John Higgins completeaza podiumul (30).



Ronnie O’Sullivan, campion mondial pentru a sasea oara in cariera