Snooker

Ronnie O'Sullivan invins in finala Openului Galez de un jucator clasat 81 in lume

Sursă foto: https://twitter.com/WPBSAofficial/

Surpriza de proportii in finala Openului Galez din acest an, unde prea putin cunoscutul Jordan Brown l-a invins pe marele favorit Ronnie O'Sullivan, cu 9-8.

Pentru Jordan Brown, ocupantul locului 81 mondial la inceputul turneului de puncte, a fost prima finala din cariera.

Anterior, Brown atinsese o singura data faza sferturilor de finala la o competitie de puncte.

Jordan Brown i-a eliminat la Openul Galez pe Luo Honghao (4-0), Sam Craigie (4-3), Alexander Ursenbacher (4-3), Mark King (4-3), Mark Selby (5-4) si Stephen Maguire (6-1).

Asadar, cinci meciuri din sapte castigate de jucatorul nord-irlandez in jocul decisiv.

Jordan Brown devine cel mai slab clasat jucator din ultimii 28 ani care castiga un turneu de puncte.

Pe langa trofeul "Ray Reardon", in contul lui Brown au intrat si 70.000 de lire sterline.

"A fost un privilegiul doar sa joc impotriva lui Ronnie in finala, asa ca m-am concentrat doar pe jocul meu", a spus Brown dupa surprinzatoarea victorie.

"M-am bucurat de fiecare minut al finalei. Jordan este un tip grozav si sunt foarte fericit pentru el. Am jucat cum trebuie si nu multi m-au invins cand am jucat cum trebuie, asa ca nu pot fi decat bucuros pentru el", a spus si O'Sullivan.

Victoria de la Openul Galez ii da dreptul lui Jordan Brown sa evolueze la Players Championship unde, in primul tur, il va infrunta pe scotianul John Higgins.

Ronnie O'Sullivan se va duela cu Ding Junhui.Ronnie O'Sullivan invins in finala Openului Galez de un jucator clasat 81 in lume