Snooker

Ronnie O’Sullivan amenință cu retragerea

Sursă foto: https://twitter.com/eurosport

Nu este prima oară când jucătorul englez ajunge la cuțite cu oamenii din conducerea World Snooker Tour.

Ronnie O’Sullivan este nemulțumit în prezent că nu poate evolua la toate turneele din China, așa cum își dorește, un loc de altfel pe care în urma cu mai bine de un deceniu în detesta acuzând orele lungi petrecute în avion.

Cel supranumit ”Racheta” s-a retras de la mai multe turnee programate în Regatul Unit în toamna acestui an dintr-un motiv ce ține de o aplecare mai mare asupra competițiilor din China.

”Dacă nu pot merge unde vreau și să fac ce vreau, adică să joc mai mult în China, atunci nu voi mai juca din nou. Nu este suficient pentru mine aici în Regatul Unit pentru a justifica efortul pe care îl fac. În China joc în arene mari, cu oameni mulți în tribune. Îmi place asta”, a declarat Ronnie O’Sullivan pentru BBC.

Ronnie O’Sullivan nu este singurul dintre jucătorii care a intrat în coliziune cu WST. Mark Selby, John Higgins, Luca Brecel și Ali Carter au fost recent amenințați cu suspendarea, după ce au refuzat să se înscrie la Openul Irlandei de Nord, competiție din seria Home Nations. Aceștia au preferat să dea curs unui turneu invitațional în Macao, unde au avut asigurate sume consistente pentru simpla prezență.

În cele din urmă s-a ajuns la o înțelegere între WST și organizatorul demonstrativului din Macao, acesta din urmă acceptând schimbarea datei pentru 22-24 noiembrie, când nu este programat nicio competiție în circuitul mondial profesionist.



Ronnie O’Sullivan amenință cu retragerea