Snooker

Ricky Walden castiga Campionatul International de snooker

Englezul Ricky Waldern l-a invins, duminica, pe nord-irlandezul Mark Allen si a intrat in posesia trofeului la Campionatul International de snooker de la Chengdu (China).

Walden a facut diferenta pe finalul meciului dupa o prima sesiune echilibrata si a castigat ultimele trei frame-uri terminand invingator, cu 10-7.

Pentru victoria sa din China Walden va fi recompensat cu 125.000 de lire sterline, premiu care il va ajuta sa-si consolideze pozitia in topul 16 mondial.

“Este un vis devenit realitate si nu as putea fi mai fericit de atat. A fost o prima sesiune dificila, dar apoi am jucat mai bine in sesiunea finala”, a spus Walden dupa meci pentru site-ul World Snooker.

Interesant este ca pentru Ricky Walden titlul castigat la Chengdu este al treilea din cariera si toate trei au fost obtinute in China. Mai intai Mastersul din Shanghai in 2008 castigat in fata lui Ronnie O'Sullivan, apoi Wuxi Classic in 2012 dupa o finala cu Stuart Bingham si acum succesul de la Campionatul International contra lui Mark Allen.

Chiar daca a pierdut finala, Allen ramane cu satisfactia de a fi reusit cel mai mare break al meciului, 113 puncte in frame-ul sase. De cealalta parte, Walden a avut un break de 103 puncte pe finalul intalnirii.



Ricky Walden castiga Campionatul International de snooker