Snooker

Primul iranian ajuns la Crucible pune tunurile pe Ronnie O'Sullivan inaintea Campionatului Mondial: "E lipsit de respect, ar trebui sa se retraga"

Sursă foto: https://twitter.com/alkass_digital/

Vafaei Hossein, primul jucator din Iran calificat pe tabloul principal de la Crucible, a facut o declaratie taioasa la adresa lui Ronnie O'Sullivan, de sase ori campion mondial si actualul numar doi mondial.

Iranianul sustine ca Ronnie O'Sullivan ar trebui sa se retraga din snooker si sa lase locul in lumina reflectoarelor pentru jucatorii din tanara generatie.

In plus, Vafaei mai crede ca cel supranumit "Racheta" este de multe ori lipsit de respect si ca trage in jos snookerul prea mult.

Totul a pornit de la o declaratie pe care Ronnie a facut-o in 2021 si in care spunea ca "pentru multi jucatori snookerul este o pierdere de timp".

"Niciodata n-as renunta. Muncesc din greu pentru poporul meu, sa-i fac mandri, sa fac tara mea mandra si m-am nascut sa scriu istorie", a spus Vafaei dupa calificarea pe tabloul principal de la Crucible.

Pana aici a scris intr-adevar istorie, fiind primul iranian ajuns atat de sus in snookerul mondial.

Revenind la relatia cu Ronnie O'Sullivan, iranianul a continuat: "Evident ca multe din cele afirmate de el ma deranjeaza. Ce fel de legenda esti tu daca numesti oamenii prosti?"

"Am fost si inca sunt bun prieten cu el, dar nu imi place asta. Poate lui ii place si ii da o senzatie buna, dar cred ca si ceilalti ar trebui sa-l trateze pe el la fel. Il tratez asa cum merita", mai spune Vafaei.

"Sa va spune sincer, Ronnie O'Sullivan fara echipa lui, fara oamenii din jurul lui n-ar mai fi deloc acolo unde este acum. El se compara cu altii, ma compara pe mine cu altii. Nu ar trebui sa ne comparam intre noi. El spune tu esti sarac, eu sunt bogat, eu sunt Ronnie O'Sullivan. Nu-mi place asta. Eu am bani, oamenii din Iran au bani, dar trebuie sa respectam fiind umana de asemenea. Imi place de el, sunt fanul lui, imi place ceea ce face, dar uneori e lipsit de respect si nu e bine pentru sportul nostru. Cred ca ar trebui sa se retraga, sa fiu sincer cu voi. Sa se retraga si apoi tanara generatie ar face snookerul mai mare decat este acum", a declarat Vafaei Hossein pentru Metro.

Iranianul in varsta de 27 de ani a castigat in 2022 primul lui turneu in circuitul mondial profesionist, Shoot Out, in fata galezului Mark Williams.

Acesta mai are in palmares patru semifinale, doua la Openul Galez si cate o prezenta la Openul Chinei si Campionatul Chinei, turnee disparute din peisaj odata cu pandemia de covid.

In primul tur la Crucible misiunea lui Hossein Vafaei se anunta una infernala, urmand a-l intalni pe englezul Judd Trump, unul dintre favoritii la castigarea titlului mondial.



Primul iranian ajuns la Crucible pune tunurile pe Ronnie O'Sullivan inaintea Campionatului Mondial: "E lipsit de respect, ar trebui sa se retraga"