Snooker

O'Sullivan l-a invins pe Selby in finala de la Masters

Ronnie O'Sullivan a fost de neoprit in cursa spre al cincilea titlu de Masters al carierei. Campionul mondial in exercitiu l-a dominat de o maniera categoria pe Mark Selby si, dupa prima sesiune a finalei de la Alexandra Palace (Londra), conducea cu 7-1. La reluare s-au mai jucat doar sase frame-uri din totalul de 19 programate si Ronnie O'Sullivan a obtinut victoria, cu 10-4.

O'Sullivan a continuat jocul fabulos aratat de-a lungul saptamanii si l-a luat tare pe Selby inca din debut cu un break de 97, urmat de un altul de 70 de puncte.

Ronnie s-a distantat la 3-0 dupa un break de 96 de puncte si a incheiat prima repriza in avantaj categoric, scor 4-0, un frame ceva mai echilibrat.

Nici la reluare lucrurile nu au stat altfel, Ronnie continuand sa-si domine adversarul, astfel ca 5-0 a venit de la sine. 

Selby a reusit primul sau frame abia in jocul sase in pofida unui break de 53 de puncte reusit de O'Sullivan. Cu toate acestea, Selby a smuls in extremis jocul.

Cel supranumit “Bufonul din Leicester” a avut o sansa buna sa faca 2-5, insa Ronnie a fortat egalarea la 56 si a castigat jocul sapte prin repozitionarea bilei negre cu o lovitura dificila la buzunarul de mijloc din partea dreapta.

Cel mai mare break reusit de Selby in prima sesiune a fost de doar 37 de puncte, iar aceasta spune totul despre evolutia detinatorului titlului de la Masters.

Ronnie s-a distantat la 8-1 imediat dupa pauza dintre reprize, dupa care au urmat doua jocuri legate de Selby. Cu toate acestea la pauza s-a intrat cu scorul de 9-3 in favoarea lui O'Sullivan, campionul mondial venind la un singur frame de victorie.

Selby a redus diferenta la 9-4 si i-a dat ceva emotii lui Ronnie, dupa cum avea sa recunoasca acesta la finalul meciului: "Mark este un jucator incapatanat care nu cedeaza niciodata. Cand am vazut ca se face 9-4 am zis <>".

Ronnie a facut evident aluzie la cele doua finale pierdute in fata lui Selby dupa reveniri incredibile ale acestuia, la Openul Galez 2008 si la Masters in 2010.

"Nu stiam cum o sa joc la acest turneu, mai ales impotriva lui Mark, unul dintre cei mai consistenti jucatori din circuitul mondial", a mai spus O'Sullivan.

Noul campion de la Masters a mai dezvaluit ca cei doi copii ai sai, prezenti alaturi de el la festivitatea de premiere, au reprezentat motivul pentru care a decis in 2013 sa revina in snooker dupa un an de pauza.



O'Sullivan l-a invins pe Selby in finala de la Masters