Snooker

Ronnie O'Sullivan cucereste titlul la Openul Galez. Sapte frame-uri la rand obtinute in fata lui Neil Robertson

A jucat fabulos intreaga saptamana si nu a cedat decat sase frame-uri pana in finala, iar in finala cu Neil Robertson a revenit fabulos de la 2-5 si a castigat cu 9-5, castigand ultimul joc al primei sesiuni si toate frame-urile sesiunii secunde.

Cel supranumit "Fulgerul de la Antipozi" a condus cu 5-3 dupa prima sesiune si nu mult a lipsit ca Robertson sa aiba chiar 6-2.

Cu o lovitura de distanta care nu a functionat aproape deloc, procentajul de reusita fiind de doar 25%, O'Sullivan a suferit in prima repriza, pe care a incheiat-o condus cu 3-1.

In a doua repriza Ronnie a urcat procentajul la 43% si, fara a arata vreun moment din stralucirea jocului din aceasta saptamana, a reusit sa faca meci egal cu Aussie (2-2).

Chiar si la capitolul lovituri de siguranta cvintuplul campion mondial a fost deficitar, oferindu-i adversarului sanse de care Robertson a profitat imediat.

Niciunul dintre cei doi jucatori nu a reusit vreun break de peste o suta de puncte, iar cel mai mare break al primei sesiuni i-a apartinut lui Robertson, un 78 in frame-ul al doilea. O'Sullivan a avut in doua randuri cate un break de 60 de puncte.

Un moment interesant s-a petrecut in frame-ul final al sesiunii, cand Ronnie se afla la masa cu bila alba lipita de o bila rosie. Singura bila colorata pe care acesta o putea juca era bila neagra, dar Ronnie n-a dorit sa o dezvolte din manta si, chiar daca se afla in snooker, a incercat de doua ori sa atinga bila maro. Englezul ar fi incercat-o si a treia oara, din moment ce arbitrul la masa maltezul Terri Camileri nu l-a atentionat, insa Robertson a intervenit din fotoliu si i-a spus acestuia ca Ronnie trebuie avertizat cu pierderea jocului daca va comite un al treilea fault consecutiv. Ronnie s-a conformat si a jucat bila neagra cu o atingere fina, lasand-o intr-o pozitie de siguranta.

Finala, disputata dupa sistemul cel mai bun dintr-un total de 17 frame-uri, s-a reluat la ora 21:00 a Romaniei si a fost la discretia lui O'Sullivan.

Robertson a gresit mai mult si i-a permis lui Ronnie sa-si ia viteza, iar acesta nu a mai fost de oprit pana la final, punand capat meciului cu inchidere de masa si break de 141 de puncte.

Pentru Ronnie O'Sullivan este al patrulea titlu la Openul Galez si al 28-lea din cariera, egalandu-i la acest capitol pe Steve Davis si John Higgins. Lider ramane Stephen Hendry cu 36 de turnee de puncte castigate.

"Am incercat sa stau acolo si sa raman rabdator. Am avut o saptamana fantastica si am jucat mai bine aici decat la Masters. Sunt incantat pentru victorie, dar Neil ramane cel mai bun jucator al sezonului", a declarat O'Sullivan.

La randul sau, Robertson a spus: "Am pierdut din cauza greselilor mele si asa se intampla cand ajungi sub presiune. Aratam chiar bine la 5-3".

O'Sullivan, in stilul caracteristic, s-a declarat surprins de vestea ca prin victoria de la Openul Galez a devenit eligibil sa joace la Marele Premiu (8-13 martie), unde participa primii 32 de jucatori ai lumii la momentul Gdynia Open din Polonia (28 februarie). Acesta a spus ca isi va lua o luna de pauza, dupa care va disputa mai multe meciuri demonstrative (in 2 si 3 aprilie la Circul Globus din Bucuresti), dupa care va incerca obtinerea celui de-al saselea titlu mondial la Crucible.

[news-117947]



Ronnie O'Sullivan cucereste titlul la Openul Galez. Sapte frame-uri la rand obtinute in fata lui Neil Robertson