Snooker

Neil Robertson a devenit Campionul Campionilor. Romania il asteapta pe Ronnie

Jucatorul australian Neil Robertson a cucerit, duminica seara la Coventry, trofeul de Campion al Campionilor in snooker dupa o finala castigata in fata nord-irlandezului Mark Allen.

Robertson s-a impus cu 10-5 si a ridicat deasupra capului primul sau trofeu dupa o asteptare de aproape un an si jumatate, mai precis de la Wuxi Classic din 2014.

Chiar daca turneul gazduit de Coventry nu face parte din calendarul competitiilor de puncte, prezenta elitei snookerului mondial ofera o mare greutate acestei competitii, iar titlul obtinut de cel supranumit “Fulgerul de la Antipozi” este cu atat mai important.

Robertson a obtinut cu sansa primul frame al finalei, dupa care Allen a raspuns cu un break de 103 puncte. Australianul a luat distanta pe tabela (4-1) reusind, printre altele, si un break de 114 puncte.

Prima sesiune s-a incheie in cele din urma cu 6-3 in favoarea lui Robertson, jucator care s-a distantat rapid in startul sesiunii decisive la 8-3, dupa break-uri de 60, respectiv 40 puncte.

Allen a recuperat doua frame-uri, reusind si un break de 112 puncte, dar acesta avea sa fie si ultimul joc obtinut de mandria Irlandei de Nord in snookerul mondial actual.

La Champion of Champions participa doar jucatorii care au obtinut trofee in sezonul precedent.

Urmatoarea intalnire cu lumea snookerului profesionist va fi la Campionatul Regatului Unit, unul dintre turneele care formeaza tripla coroana alaturi de Campionatul Mondial si Mastersul londonez.

Pana atunci insa Romania are intalnire pe 21 si 22 noiembrie cu marele Ronnie O'Sullivan, jucator care va sustine trei meciuri demonstrative la Bucuresti in compania campionului mondial en-titre Stuart Bingham, meciuri care vor fi arbitrate de la fel de celebra Michaela Tabb.

Meciul de sambata, 21 noiembrie, va incepe la ora 19, iar cele de duminica la 17, respectiv 20. Toate partidele vor fi gazduite sub cupola Circului Globus din Capitala.



Neil Robertson a devenit Campionul Campionilor. Romania il asteapta pe Ronnie