Snooker

Minunea chinezeasca s-a oprit in sferturi

Lu Haotian, jucatorul de doar 14 ani care a uimit lumea snookerului cu evolutia de la Campionatul International, nu a reusit sa treaca de experimentatul Neil Robertson si s-a oprit în sferturile turneului gazduit de Chengdu.

Beneficiar al unui wild card din partea organizatorilor, Lu Haotian a produs doua mari surprize prin eliminarea jucatorilor Michael White si Dominic Dale înainte de a ajunge sa-l înfrunte pe fostul campion mondial Neil Robertson.

Începutul meciului de joi a ridicat multe semne de întrebare cu privire la potentialului chinezului de 14 ani, mai ales ca acesta l-a condus în doua rânduri pe uriasul Robertson prin comparatia palmaresului dintre cei doi.

”M-am folosit de toata experienta mea, mai ales în frame-urile strânse. Lu are în fata o cariera frumoasa”. Neil Robertson

Australianul a gestionat în cele din urma începutul dificil de meci si a trecut în avantaj imediat dupa pauza, pentru ca momentul decisiv al sfertului de finala sa se consume în frame-ul al saselea. Lu a fost la o bila rosie distanta de câstigarea jocului.

Robertson a transat frame-ul în favoarea sa si astfel în loc de 3-3 s-a facut 4-2. A urmat 5-2 si 6-2, iar Robertson a avansat în semifinale unde îl va întâlni pe englezul Shaun Murphy.

Fostul campion mondial a trecut peste un start de partida dificil cu Marco Fu si a întors scorul de la 1-3 pentru a se impune cu 6-4.

În cealalta semifinala se vor întâlni doi englezi, Judd Trump si Peter Ebdon, doi jucatori care au avut parte în sferturi de doua meciuri total diferite ca evolutie a scorului.

Daca Ebdon nu i-a lasat niciun frame lui Ricky Walden, jucator care în optimi îl elimina pe liderul mondial Mark Selby, Trump a avut nevoie de nervi de otel pentru a-l depasi în decisiv pe nord-irlandezul Mark Allen.

”Cu Peter va fi un alt meci, dar voi încerca sa-mi fac jocul meu si sa domin”. Judd Trump

Cunoscut în circuit sub pseudonimul de ”Pistolarul”, Allen a jucat de toti banii cum se spune în argoul snookerului si a încercat imposibilul într-un final decis de Trump printr-un snooker fabulos gasit în spatele bilei negre.

Judd Trump, 23 ani, jucator clasat pe locul doi mondial, nu a mai câstigat un turneu de puncte de la Campionatul Regatului Unit din decembrie 2011.



Minunea chinezeasca s-a oprit in sferturi