Snooker

Mark Selby si Judd Trump completeaza tabloul sferturilor la European Masters. Cinci din topul 10 mondial au ajuns in sferturi

Englezii Mark Selby si Judd Trump s-au calificat, joi seara, in sferturile de finala la turneul European Masters gazduit de Circul Globus din Bucuresti dupa victorii cu acelasi scor, 4-0.

Campion mondial in exercitiu, Selby nu i-a lasat nicio sansa lui Barry Hawkins, intr-un meci in care cel supranumit “Bufonul din Leicester” a contabilizat erorile comise de oponentul sau si nu au fost deloc putine.

Meciul nu a excelat in break-uri spectaculoase, cel mai mare fiind de 63 de puncte reusit de Selby in chiar frame-ul final, aratand ca s-a obisnuit rapid cu noua pastila a tacului sau pe care a schimbat-o chiar la Bucuresti dupa meciul cu Dominic Dale din primul tur.

Mark Selby il va intalni, vineri, in al doilea sfert de finala programat, pe Alfie Burden, una dintre suprizele primei editii a European Masters. Pentru a ajunge la Bucuresti Burden i-a eliminat in calificarile de la Preston pe Hamza Akbar din Pakistan (4-1), apoi a trecut de Ryan Day (4-3), in timp ce in faza finala i-a depasit pe Yu Delu (4-1) si Ricky Walden (4-3).

Selby si Burden s-au mai intalnit de cinci ori pana acum si de fiecare data victoria a fost obtinuta de Selby, ultima oara in acest an la Openul Mondial (5-2).

Sesiunea de seara a debutat cu un meci incheiat dupa doar 49 de minute cu victoria lui Judd Trump in fata lui Andrew Higginson.

Originar din Bristol, Trump a deschis meciul cu un break castigator in valoare de 61 puncte, dupa care a profitat de ratarea lui Higginson la bila neagra de pe punct adjudecandu-si al doilea frame.

Acela s-a dovedit momentul decisiv al meciului, urmatoarele doua frame-uri fiind la discretia lui Trump, care a rezolvat ecuatia intalnirii prin break-uri castigatoare de 118 si respectiv 94 de puncte.

Meciul lui Trump cu Higginson a fost arbitrat de conationalul nostru Alex Crisan, care sambata va oficia la intalnirea Ronnie O'Sullivan-Mark Davis.

“Ma simt foarte confortabil aici si l-am pedepsit pentru greselile lui. Mi-am schimbat de trei ori tacul in acest sezon si nu m-am asteptat la un start foarte bun. Acum ma simt bine si sunt multumit de tac. Cu forma pe care am aratat-o in aceasta saptamana simt ca am o sansa buna in acest turneu”, a declarat Trump dupa meci.

Trump il intalneste vineri la pranz (13:00) pe scotianul John Higgins pentru a 22-a oara in cariera. “Vrajitorul din Wishaw” il conduce pe Trump cu 13-7 la general, insa englezul a castigat in acest sezon meciul din optimile Riga Masters, cu 4-2, dupa ce Higgins a condus in doua randuri, cu 1-0 si 2-1. Trump a inchis atunci partida cu un break de 103.

In ultimele doua sferturi de finala se intalnesc, vineri seara, Ronnie O'Sullivan si Mark Davis (nu inainte de 19:00), meci urmat de confruntarea dintre Neil Robertson si Anthnony McGill (nu inainte de 20:00).



Mark Selby si Judd Trump completeaza tabloul sferturilor la European Masters. Cinci din topul 10 mondial au ajuns in sferturi