Snooker

Mark Selby se califica in stil de mare campion in semifinale la European Masters

Campionul mondial Mark Selby si-a respectat statutul de favorit in fata conationalului sau englez Alfie Burden pe care l-a invins, cu 4-0, vineri, in al doilea sfert de finala la European Masters de la Bucuresti.

Dupa doua frame-uri de incalzire in care si-a fixat reperele la masa de joc, Selby a smuls aplauze furtunoase din partea publicului spectator prezent in numar mare in tribunele Circului Globus.

Doua inchideri de masa cu break-uri de peste o suta de puncte a reusit Selby in ultimele doua frame-uri ale meciului, un 136 urmat de un 102.

Prin break-ul de 136 de puncte Selby urca pe primul loc in ierarhia break-urilor in aceasta saptamana la European Masters, devansandu-l pe nord-irlandezul Mark Allen, cel care izbutise un 121 contra lui Ronnie O'Sullivan in turul secund.

Alfie Burden, jucator aflat la cel mai bun rezultat din acest sezon prin prezenta in sferturi, a fost complesti de miza partidei si nu a reusit un break mai mare de 16 puncte!

Mark Selby joaca in prima semifinala de sambata contra lui Judd Trump.

Sleby il conduce pe Trump cu 12-10 la general. Ultima lor intalnire a fost castigata de Mark, in acest an la Championship League, cu 3-2.

Aceasta va fi doar a doua semifinala in care cei doi se intalnesc, iar pe precedenta a castigat-o Trump in 2011 la o etapa de PTC in Irlanda. Trump a castigat atunci 4-1.



Mark Selby se califica in stil de mare campion in semifinale la European Masters