Snooker

Mark Allen produce surpriza si-l invinge pe Mark Selby in joc decisiv la Campionatul Chinei

In buna traditie a confruntarilor directe dintre cei doi jucatori si de aceasta data a fost nevoie de joc decisiv pentru alegerea castigatorului in confruntarea englezului Mark Selby cu nord-irlandezul Mark Allen.

Allen s-a impus, cu 6-5, in sferturile de finala ale Campionatului Chinei, turneu invitational care se desfasoara in aceasta saptamana la Guangzhou.

Cel supranumit “Pistolarul” a condus cu 5-3 si a avut 30 de puncte avans inainte sa rateze bila roz prin care l-a adus inapoi in meci pe Selby.

Recunoscut pentru capacitatea lui extraordinara de a reveni atunci cand este condus, Selby a obtinut doua frame-uri la rand si a trimis meciul in decisiv dupa un break de 127 de puncte.

Allen a avut prima sansa in decisiv, reusind un break de 60 de puncte inainte sa piarda pozitia bilei albe la o rosie. Selby a incercat imposibilul, dar a ratat bila galbena intrerupandu-si break-ul la 37. Avea nevoie sa inchida masa pentru a castiga la un punct diferenta.

In cele din urma Allen a castigat dupa lovitura reusita la bila albastra, nu inainte ca Selby sa fi revenit la masa pentru trei snookere.

Mark Allen, jucator care a reusit nu mai putin de trei break-uri de peste o suta de puncte in meciul cu Selby (114, 100 si 131), il va intalni in semifinale pe scotianul John Higgins.

“Vrajitorul din Wishaw” a trecut in primul sfert de finala de englezul Ali Carter, cu 6-2, Carter fiind cel care l-a eliminat in primul tur pe Judd Trump, cu 6-4.

Shaun Murphy-Marco Fu si Stuart Bingham-Michael Holt sunt celelalte doua sferturi de finala programate, joi, cu incepere de la ora 13:30.



Mark Allen produce surpriza si-l invinge pe Mark Selby in joc decisiv la Campionatul Chinei