Snooker

Mare surpriza la Campionatul International: Higgins, eliminat in primul tur

Fostul campion mondial John Higgins a parasit prematur prima editie a Campionatului International, turneu gazduit de Chengdu (China) si dotat cu premii totale în valoare de 600.000 de lire sterline.

Clasat pe locul al treilea în ierarhia mondiala, Higgins a fost învins de chinezul Cao Yupeng, scor 6-3, la capatul unui meci în care nu si-a gasit niciun moment ritmul optim de joc.

Higgins a condus în debut cu 2-0, dar chiar si asa jucatorul scotian a fost departe de forma care l-a consacrat. Cao Yupeng a profitat din plin si a câstigat nu mai putin de cinci frame-uri la rând.

La fel ca în finala Mastersului de la Shanghai din acest an, Higgins a încercat un break maxim de 147 de puncte în jocul opt, dar a ratat a 11-a bila rosie si astfel s-a multumit doar sa reduca din diferenta.

Cao Yupeng, jucator care abia a împlinit 22 de ani în urma cu doar doua zile, a închis meciul cu o lovitura norocoasa pentru care i-a cerut scuze lui Higgins.

Într-o alta partida programata în cursul zilei de luni liderul mondial Mark Selby l-a învins pe conationalul sau Ali Carter cu 6-3, urmând a juca în optimi cu învingatorul disputei dintre Ricky Walden si Lu Ning.



Mare surpriza la Campionatul International: Higgins, eliminat in primul tur