Snooker

Lovitura de teatru la Crucible! Ronnie O'Sullivan eliminat de un jucator amator

Sursă foto: https://twitter.com/Livesnooker

Ronnie O'Sullivan a parasit Campionatul Mondial de snooker de la Crucible, marti, in faza primului tur.

De cinci ori campion mondial, Ronnie O'Sullivan a pierdut neasteptat in fata lui James Cahill, singurul jucator amator ajuns in faza tabloului principal, cu 10-8!

James Cahill, 23 ani, este nimeni altul decat nepotul marelui Stephen Hendry, jucatorul care a castigat cele mai multe titluri mondiale din istorie, sapte la numar.

Ronnie O'Sullivan nu este singura "victima" de lux a lui James Cahill. Tanarul englez il invingea in 2018 pe Mark Selby la Campionatul Regatului Unit, iar acum a devenit primul amator din istorie calificat la Crucible.

In meciul cu Ronnie cel mai mare break reusit de Cahill a fost de 84 puncte, in timp ce O'Sullivan a avut doar un 104.

Condus in permanenta, O'Sullivan a egalat scorul dupa 16 frame-uri din totalul de 19 programate si a avut sanse in ultimele doua frame-uri sa intoarca soarta meciului in favoarea sa.

De fiecare data "Racheta" a pierdut pozitia bilei albe si in ultimul frame si-a naruit sansele dupa ce a comis un fault neasteptat la lovitura albastra. Bila a intrat in buzunarul de mijloc de parte dreapta, dar o rosie din pachet a ajuns in buzunarul superior stang.

Cahill a revenit la masa si n-a ratat nimic, nici macar ultima bila rosie pe care a reusit-o dintr-o pozitie infernala in apropierea mantei superioare.

Fara doar si poate, tocmai am asistat la cea mai mare surpriza din istoria Campionatului Mondial!



Lovitura de teatru la Crucible! Ronnie O'Sullivan eliminat de un jucator amator