Snooker

Judd Trump si-a castigat grupa de la Championship League

Sursă foto: https://twitter.com/CLSnooker/

Snookerul a revenit in actiune dupa o intrerupere de 11 saptamani cauzata de pandemia de coronavirus.

Championship League, competitie care aduna la start 64 de jucatori, a debutat luni in conditii speciale adaptate la noua normalitate impusa de pandemie.

Judd Trump, campionul mondial si liderul ierarhiei World Snooker, si-a castigat fara probleme cele trei meciuri disputate in Grupa 2.

Trump a trecut cu 3-0 de David Grace, cu 3-1 de Elliot Slessor si cu 3-1 de Daniel Wells.

In pofida victoriilo fara emotii, lipsa competitiei si-a spus cuvantul la Trump, cel mai mare break al acestuia fiind unul modest de doar 63 de puncte.

"Dupa doua luni si jumatate nu putea fi usor, dar mi-am facut treaba si am obtinut calificarea", a spus Trump.

La cealalta masa de joc, David Gilbert a castigat Grupa 13 cu doua victorii si o remiza.

Numarul 11 mondial a inceput ziua cu 3-0 in fata lui Jackson Page (break-uri de 75, 51 si 89 puncte), apoi a remizat 2-2 cu Jak Jones. In finalul zilei Gilbert l-a invins pe Stuart Carrington, cu 3-0, trecandu-si in cont un break de 100 de puncte.

Cel mai mare break al primei zile i-a apartinut lui Elliot Slessor (106 puncte).

Castigatorii celor doua grupe au obtinut, pe langa calificarea in faza urmatoare, si cate un cec in valoare de 4.000 de lire sterline.

Competitia de la Milton Keynes (Marea Britanie) continua, marti, cand in actiune vor intra, printre altii, Luca Brecel, Michael Holt sau Jack Lisowski.Judd Trump si-a castigat grupa de la Championship League