Snooker

Judd Trump il elimina pe campionul mondial si va juca finala European Masters

Englezul Judd Trump a furnizat surpriza, sambata, in prima semifinala a European Masters, turneul profesionist de snooker gazduit in aceasta saptamana la Circul Globus din Bucuresti. Acesta l-a invins pe Mark Selby, cu 6-2, intr-un meci arbitrat de romanul Alex Crisan.

Asul din pachet, asa cum este supranumit Trump, a inceput meciul lansat si in primele doua frame-uri nu i-a lasat nicio sansa lui Selby, campionul mondial in exercitiu.

Inchidere de masa cu break de 135 in primul frame, al doilea cel mai mare break al turneului, urmat de un 72 in al doilea frame, dupa ce Selby ratase o bila rosie la buzunarul galben.

Selby s-a incalzit mai greu si a fost taxat la fiecare eroare comisa in primele doua frame-uri. Abia in jocul al treilea au venit si primele puncte pentru "Bufonul din Leicester", desi Trump a avut sansa de a face 3-0 pe tabela.

A ratat insa bila maro la buzunarul verde, insa break-ul lui Selby s-a incheiat la doar 37 de puncte. Cu doua rosii ramase pe masa a urmat o intensa batalie a loviturilor de siguranta. Trump a ridicat sala in picioare cu o rosie introdusa la mijloc cu manta din pozitie de snooker. Lovitura meciului de departe pentru jucatorul originar din Bristol.

In cele din urma frame-ul a fost adjudecat de Selby la limita, cu 69-61, desi Trump obtinuse un break de 56 de puncte.

Ultimul frame al primei reprize a fost castigat de Trump cu break de 66, dupa ce Selby avusese prima sansa, dar a pierdut pozitia la colorate dupa un break de 30.

Avantajul lui Trump s-a majorat la 4-1 dupa un frame cinci in care acesta a pus pe tabela un break de 58 de puncte, urmat de un altul mai mic de doar 27 prin care l-a lasat pe Selby in fotoliu.

Selby a redus din diferenta la 4-2 printr-un joc obtinut la diferenta de doar opt puncte si in care ambii jucatori s-au remarcat prin excelente lovituri de siguranta.

La un moment unul dintre spectatori n-a mai rezistat jocului tactic dintre cei doi si a strigat intr-un moment de liniste un "Come on, Ronnie" spre amuzamentul intregii sali.

Trump nu l-a lasat pe Selby sa se apropie, capacitatea acestuia de revenire fiind recunoscuta, si s-a distantat la 5-2 printr-un break de 70 de puncte. Meciul avea sa fie incheiat de Trump in urma unui joc sase la limita in care ambii au trecut pe rand in avantaj.

Judd Trump va disputa la Bucuresti a 11-a finala de turneu de puncte, pana acum rezultatele sale fiind in echilibru, cinci victorii si tot atatea infrangeri.

Va fi prima finala pentru Trump de la Openul Chinei din martie, cand l-a invins pe Ricky Walden, cu 10-4.



Judd Trump il elimina pe campionul mondial si va juca finala European Masters