Snooker

Jucator de snooker suspendat cu suspendare pentru pariuri online

Sursă foto: facebook.com/EuropeanMastersOfficial

Alfie Burden, jucator care in toamna anului trecut a participat si la Mastersul European de la Bucuresti, a fost suspendat dupa ce a recunoscut ca a pariat inclusiv pe mai multe meciuri de-ale sale.

In varsta de 40 ani, Burden a fost suspendat din circuitul mondial profesionist de snooker pentru jumatate de an, cu mentiunea ca este vorba de o decizie cu suspendare.

WPBSA, forul care gestioneaza activitatea competitiilor de snooker, precizeaza prin intermediul unui comunicat extrem de stufos ca suspendarea aplicata lui Burden se va activa doar in masura in care acesta mai calca pe bec in urmatorul an, adica pana la 1 ianuarie 2018.

A pariat pe propriile meciuri

Intre 2006 si 2010 Burden a plasat 50 de pariuri pe snooker la un singur operator de pariuri online, pentru ca intre septembrie 2006 si noiembrie 2007 acesta sa plaseze cinci pariuri pe propriile meciuri. De fiecare data pariurile au fost pe victoria sa pe bilete cu alte meciuri de snooker din acelasi turneu, se arata in comunicatul WPBSA.

De asemenea, Burden a mai recunoscut alte 36 de pariuri pe meciuri de snooker in perioada iulie 2013 si noiembrie 2016, cu mentiunea ca de aceasta data englezul nu a mai mizat pe propriile meciuri.

Pe langa suspendarea cu suspendare, Burden a mai fost amendat cu 5.000 de lire sterline.

Alfie Burden a ajuns pana in sferturile de finala la Mastersul European de la Bucuresti, unde a fost eliminat de campionul mondial Mark Selby. Burden mai are un sfert de finala la Openul Chinei, acestea fiind cele mai bune rezultate ale sale.

Primul 147 din cariera

Pe 11 octombrie 2016 Burden reusea la Openul Englez de la Manchester primul sau break maxim de 147 de puncte din cariera in frame-ul sase al meciului cu Daniel Wells din primul tur.

Pentru reusita sa a primit un bonus de 12.000 de lire sterline.

Stephen Lee

Spre deosebire de Alfie Burden, care a fost mangaiat parinteste pe frunte de WPBSA pentru fapta sa, in cazul lui Stephen Lee s-a taiat in carne vie, acesta fiind suspendat pentru o perioada de 12 ani in 2013.

Citește și... Stephen Lee suspendat 12 ani din snooker



Jucator de snooker suspendat cu suspendare pentru pariuri online