Snooker

John Higgins, eliminat in primul tur la Masters dupa ce a ratat break-ul maxim

Dublu campion la Masters, John Higgins a fost eliminat, miercuri, in primul tur la turneul gazduit de Alexandra Palace din Londra dupa un meci in care a reusit trei break-uri de peste o suta de puncte si a ratat break-ul maxim in frame-ul noua.

Higgins a inceput in forta si nu I-a acordat prea multe sanse lui Allen in primele doua frame-uri.

Scotianul poreclit “Vrajitorul din Whishaw” si-a adjudecat primul frame cu un break de 104 puncte, pentru ca in al doilea sa se opreasca la 132 de puncte.

“Pistolarul” Allen a redus din diferenta in frame-ul trei printr-un break de 121 de puncte si a egalat in extremis inaintea pauzei (2-2) dupa un joc extrem de disputat.

Nord-irlandezul a trecut in avantaj (3-2), dupa care Higgins a egalat cu un break de 96 de puncte.

Allen reusea apoi sa lege doua frame-uri la rand si se distanta la 5-3 printr-un break de 88 de puncte in jocul sapte si un joc opt adjudecat dupa ce a recuperat un snooker.

In frame-ul noua Higgins a incercat break-ul maxim, dar a ratat incredibil lovitura la bila galbena si s-a oprit la 120 de puncte.

Higgins n-a reusit sa trimita meciul in decisiv, iar Allen s-a impus cu un break de 65 de puncte la capatul unui meci de toata frumusetea.



John Higgins, eliminat in primul tur la Masters dupa ce a ratat break-ul maxim