Snooker

Istorie la Shoot Out scrisă de Shaun Murphy cu un arbitru român la masă

Sursă foto: https://twitter.com/SnookerHQ

Fostul campion mondial Shaun Murphy a reușit primul break maxim de 147 de puncte din istoria turneului Shoot Out, competiție din calendarul World Snooker Tour.

Murphy a reușit break-ul maxim contra maghiarului Bulcsu Revesz, jucător care n-a avut decât o singură lovitură tot meciul.

În rest a fost spectator la partida care l-a avut arbitru la masă pe românul Alex Crișan.

Este pentru prima dată în istoria turneului Shoot Out, unde meciurile au un singur frame contra cronometru, când se reușește break-ul maxim.

Murphy a curățat masa de bile în două minute și 26 de secunde, în condițiile în care a avut la dispoziție 15 secunde pentru fiecare lovitură în primele cinci minute, timp redus la doar zece secunde pe lovitură în ultimele cinci minute.

Cel mai mare scor din istoria turneului Shoot Out îi aparținea nord-irlandezului Mark Allen, un 142 reușit în anul 2011.

”Iubesc acest eveniment și mi-am spus de ce să nu încerc un break maxim. Este o senzație grozavă și nu pot să cred ceea ce tocmai s-a întâmplat”, a declarat Murphy.

Campionul mondial din 2005 va încasa un bonus de 5000 de lire sterline pentru cel mai mare break al turneului găzdui de Swansea.

Shaun Murphy a părăsit competiția fiind eliminat, vineri după-amiază, de galezul Dominic Dale, cu 46-44, după ce acesta a recuperat un important deficit.



Istorie la Shoot Out scrisă de Shaun Murphy cu un arbitru român la masă