Snooker

Inceput senzational de Masters cu joc decisiv si o mare surpriza

Sursă foto: twitter.com/worldsnooker1

Mastersul International gazduit de arena Alexandra Palace din Londra a debutat, duminica, cu un meci senzational intre englezul Mark Selby, triplu castigator al trofeului, si galezul Mark Williams.

O partida cu numeroase rasturnari de situatie, ratari incredibile si un final dramatic in care balanta victoriei a inclinat pe rand in dreptul fiecarui jucator.

Williams a avut nervii mai tari si a profitat de sansele pe care Selby i le-a oferit, englezul ratand in doua randuri inchiderea meciului. O data la 5-3 si din nou in frame-ul decisiv.

Inceput in forta pentru Mark Williams, care a condus cu 2-0 dupa break-uri de 135, respectiv 89 de puncte. Selby a redus din diferenta prin intermediul unui break de 70 de puncte, dupa care a egalat scorul inaintea pauzei.

La reluare, dupa mai multe lovituri de siguranta, Williams a gresit primul si astfel Selby si-a dezvoltat un break castigator de 70 de puncte. Cu trei rosii ramase pe masa si un snooker de recuperat, Williams revenea la masa la 55 diferenta cu 51 puncte disponibile, insa pierdea repede pozitia si Selby trecea in premiera la conducere dupa al treilea frame la rand.

Selby a avut prima sansa de a se distanta la 4-2, insa a pierdut bila alba dupa un break de 45 de puncte, lasandu-i astfel masa la dispozitie lui Williams si galezul n-a refuzat invitatia. Inchidere de masa cu break de 81 de puncte si scorul redevenea egal dupa sase frame-uri dintr-un total maxim de 11.

Frame-ul opt a fost si cel mai incalcit al partidei, dar de departe si unul care nu va fi uitat prea usor de iubitorii snookerului. Pus intr-o pozitie din care nu avea prea multe de ales, cu tot pachetul de bile rosii imprastiate in jumatatea superioara, Williams a ales sa execute in forta la fie ce-o fi si a lovit bila neagra mai intai, deplasand alte cateva bile rosii de pe pozitii. Arbitrul Olivier Marthel a anuntat faultul si Selby a solicitat refacerea mesei, o misiune mai mult decat dificila care a starnit rumoare in tribunele de la Ali Pally. Williams a contribuit si el la moment, sustragand de pe masa bila alba si ascunzand-o in propriul buzunar.

In cele din urma meciul s-a reluat, Williams a incercat acelasi gen de lovitura, bila alba a sarit de pe masa si Selby a revenit la masa reusind in cele din urma castigarea jocului pentru a se distanta la 5-3.

Selby se indrepta spre victorie cand, in jocul noua, a ratat penultima bila rosie de pe masa la buzunarul superior drept. Tabela arata doar 47-40 in favoarea englezului si Williams n-a ratat ocazia de a inchide masa si de a ramane in meci.

Williams a trimis meciul in decisiv dupa un frame zece castigat dupa mai multe vizite la masa. Selby a avut prima sansa, dar a pierdut pozitia dupa un break de 32 de puncte, insa Williams s-a incurcat si el dupa 58. Selby a avut oportunitatea de a inchide meciul, insa a ratat o rosie la buzunarul superior drept si Williams l-a taxat imediat si a trimis meciul in frame-ul hotarator pentru al doilea an consecutiv la Masters

Decisivul a fost dramatic. Mai intai Williams si-a trecut in cont 39 de puncte, dupa care Selby a incercat imposibilul cu patru bile rosii blocate pe manta superioara. Englezul s-a descurcat de minune cu primele trei si trecea in avantaj pe tabela, insa o ratata incredibil pe a patra la buzunarul superior stang si l-a invitat practic pe Williams sa inchida masa. Galezul si-a luat revansa dupa infrangerea suferita la editia precedenta si tot in jocul decisiv al primului tur, trecandu-si in cont a 16-a victorie in fata lui Selby.

In sferturile de finala Williams il va intalni pe invingatorul dintre englezii Barry Hawkins si Kyren Wilson.



Inceput senzational de Masters cu joc decisiv si o mare surpriza