Snooker

Higgins, primul finalist la Crucible. Williams in ultimul act dupa 15 ani!

Sursă foto: twitter.com

Jucatorul scotian John Higgins s-a calificat, sambata, in finala Campionatului Mondial de snooker gazduit de Teatrul Crucible din Sheffield.

Cel supranumit “Vrajitorul din Wishaw” l-a invins pe englezul Kyren Wilson, cu 17-13.

Pentru Higgins, de patru ori campion al lumii, va fi a saptea prezenta in finala de Crucible si a doua consecutiva, dupa ce in urma cu un an se vedea invins de Mark Selby.

Cel mai recent titlu mondial cucerit de Higgins dateaza din anul 2011.

Higgins a inceput sesiunea decisiva de la scorul de 13-11 si a ratat incredibil o rosie la break de 40. Wilson a revenit la masa si a inchis masa prin intermediul unui break de 96 puncte.

Au urmat doua frame-uri la rand pentru Higgins, cu break de 136 de puncte in al doilea. Wilson reducea din diferenta dupa un break de 53, insa scotianul a inchis in stil de mare jucator.

Break-uri de 100 si respectiv 98 in ultimele doua frame-uri.

In finala care va debuta duminica si se va intinde pe durata a doua zile si patru sesiuni (n.r. - cel mai bun dintr-un total de 35 de frame-uri), Higgins il va intalni pe galezul Mark Williams.

Scorul inaintea sesiunii decisive de sambata seara era favorabil lui Hawkins, 13-11, si englezul s-a mentinut la conducere pana la 15-14, cand Williams egala din nou scorul.

Dupa jocul 31 Williams prelua in premiera conducerea la capatul a trei zile de intrecere, pentru a castiga meciul cu 17-15 in extremis dupa o batalie tactica fabuloasa. Williams a avut nevoie si de bila neagra, reusind lovitura nu fara emotii.

Ultima oara Williams a fost prezent intr-o finala de Campionat Mondial in urma cu 15 ani, cand il invingea pe Ken Doherty pentru al doilea sau titlu la Crucible.

Va fi al 56-lea meci din istorie intre Higgins si Williams, doi dintre jucatorii care se apropie de 30 de sezoane in circuitul mondial profesionist (26 mai precis pentru fiecare). Higgins il conduce pe Williams, cu 31-20, la intalniri directe. Patru dintre meciuri s-au incheiat la egalitate in defuncta Premier League, unde era permisa si remiza.

De asemenea, va fi a opta finala intre cei doi, Higgins castigand patru titluri in fata lui Williams.



Higgins, primul finalist la Crucible. Williams in ultimul act dupa 15 ani!