Snooker

Higgins completeaza careul de asi la Crucible. Victorie in decisiv asupra lui Trump

Sursă foto: twitter.com/worldsnooker1

Condus cu 4-1 si 7-3, scotianul John Higgins a revenit formidabil si l-a invins pe englezul Judd Trump, cu 13-12, in urma jocului decisiv, pentru un loc in semifinalele Campionatului Mondial de snooker gazduit de Teatrul Crucible din Sheffield.

Momentul de cotitura al meciului s-a petrecut in sesiunea a doua, miercuri dupa-amiaza, cand Higgins a avut o serie de cinci jocuri castigate la rand.

Astfel, de la 7-3 pentru Trump scorul devenea 8-7 in favoarea lui Higgins.

Trump castiga ultimul frame al sesiunii si partea decisiva a meciului debuta de la 8-8.

Primele doua jocuri i-au revenit lui Trump si acesta prelua din nou conducerea, scor 10-8, dupa ce in frame-ul 17 reusea un break de 63.

Higgins a redus din diferenta, dar repriza i-a apartinut lui Trump care intra la pauza cu 11-9 pe tabela avantaj.

La reluare Higgins a reusit o serie de trei frame-uri castigate la rand, toate cu break-uri consistente de 75, 72 si 134 de puncte, acesta din urma fiind si cel mai mare al disputei si doar al doilea de peste o suta.

Trump a avut puterea sa revina in jocul 24 dupa doua ratari la bila rosie pe acelasi buzunar drept profitand si de pierderea pozitiei de catre Higgins. Scotianul a ratat si el o rosie la buzunarul stang si de acolo Trump a trimis meciul in decisiv. Lovitura la bila neagra si iesirea la galbena a reprezentat cheia jocului.

Experienta superioara si stapanirea de sine mai puternica l-au ajutat pe Higgins sa castige frame-ul de final din doua vizite la masa, fara ca Trump sa reuseasca vreun punct.

Jocul a inceput tacticizat, cu lovituri de siguranta si Trump ar fi fost tentat pentru refacerea acestuia, insa Higgins n-a fost de acord si a jucat pentru plasarea bilei albe pe manta superioara in spatele bilei negre.

Trump a gresit primul si a platit cu pierderea calificarii in semifinale. La final englezul cu greu a gasit puterea sa se ridice din scaun si sa-i stranga mana lui Higgins, merituosul invingator.

De joi incep semifinalele la Campionatul Mondial care se vor disputa pe o singura masa dupa sistemul cel mai bun din 33 de frame-uri la capatul a patru sesiuni.

John Higgins si Kyren Wilson deschid balul de la ora 15:00, urmand ca de la ora 21:00 se vor infrunta Barry Hawkins si Mark Williams.



Higgins completeaza careul de asi la Crucible. Victorie in decisiv asupra lui Trump