Snooker

Finala perfecta la Masters: O'Sullivan contra Selby

Pentru a treia oara in istoria recenta a turneului Masters de la Londra Ronnie O'Sullivan si Mark Selby se vor infrunta cu trofeul de masa.

Pana acum fiecare dintre cei doi a castigat cate o finala disputata anterior. O'Sullivan in 2009 si Selby in 2010.

Pentru Selby ar fi al treilea titlu la Masters, tinand cont ca a mai triumfat o data in 2008 contra lui Stephen Lee, in timp ce Ronnie urmareste al cincilea titlu, dupa cele obtinute in 1995, 2005, 2007 si 2009.

Pana la finala de duminica programata pe durata a doua sesiuni si un total de 19 frame-uri, adica primul la 10, cei doi jucatori au trecut, sambata, de semifinale.

Selby a intrat primul la masa si nu i-a lasat nicio sansa lui Shaun Murphy, pe care l-a invins cu 6-1, reusind, printre altele, si un break de 104 puncte.

Nici O'Sullivan nu a pierdut prea mult timp la masa cu Stephen Maguire si l-a trimis acasa pe scotian dupa un 6-2 mai clar decat o arata scorul.

Campionul mondial a desenat spectaculos cu bila alba pe postavul verde si a incheiat meciul cu un break de 129 de puncte. Ar fi putut fi chiar 136, dar Ronnie, din respect pentru adversarul sau, nu a mai executat lovitura la bila neagra.

Finala de duminica va fi transmisa de Eurosport 2 (16:45), urmand ca de la 20:15 postul principal sa ofere imagini de la Alexandra Palace din Londra.



Finala perfecta la Masters: O'Sullivan contra Selby