Snooker

Doi dintre participantii la Romanian Masters pierd in primul tur la Players Championship

Sursă foto: facebook.com/RomanianSnookerMasters

Mark Allen si Kyren Wilson, doi dintre cei 16 jucatori care au evoluat la prima editie a turneului invitational Romanian Snooker Masters de la Bucuresti, aproape ca au facut figuratie, luni seara, in primul tur la Players Championship, turneul de puncte programat la Llandudno in Tara Galilor.

In prima dintre partide, dupa ordine incheierii meciurilor, chinezul Ding Junhui a dispus de nord-irlandezul Mark Allen, cu 6-2.

Aceasta dupa ce Allen incepuse cu un frame solid in care Ding nu marcase vreun punct. Chinezul care inca nu a jucat in Romania pana acum a raspuns cu trei jocuri castigate la rand.

Allen a redus din diferenta dupa pauza, insa acela avea sa fie si ultimul joc adjudecat de campionul din acest an de la Masters.

Ding si-a apropiat victoria fara sa produca un snooker de top, cel mai mare break al chinezului fiind de 81 de puncte. Acesta a mai reusit alte doua break-uri importante, de 51 si respectiv 61 de puncte, in timp ce Allen a avut un 72.

In sferturile de finala, tabloul fiind la fel ca la Bucuresti cu 16 pozitii, Ding il va intalni pe invingatorul dintre Ronnie O’Sullivan si Graeme Dott, meci programat marti in sesiunea de seara.

La masa paralela s-au intalnit englezii Shaun Murphy si Kyren Wilson intr-un meci adjudecat de fostul campion mondial, cu 6-3.

Murphy si-a facut revenirea dupa ce a absentat din motive medicala la Gibraltar Open si Romanian Masters, insa “Magicianul” acuza in continuare dureri in zona cervicala.

Cu toate acestea, Murphy si-a trecut in cont doua break-uri de peste o suta de puncte, un 115 in chiar frame-ul inaugural si un 133, cel mai mare break de pana acum al turneului.

Wilson, jucator a carui plecare din Romania dupa semifinala pierduta sambata in fata lui Ryan Day, scor 0-5, a fost intarziata de vremea potrivnica, a pierdut patru jocuri la rand dupa ce egalase la unu.

Acesta a reusit doua break-uri medii ca valoare, de 68 si 71, insa nu a fost suficient pentru a-i pune probleme lui Murphy care, in sferturi, il va intalni pe invingatorul meciului John Higgins – Anthony McGill.

Castigatorul Players Championship va fi recompensat cu 125.000 de lire sterline din totalul de 380.000 cat insumeaza fondul de premiere.



Doi dintre participantii la Romanian Masters pierd in primul tur la Players Championship