Snooker

Ding Junhui revine senzational si evita surpriza in fata lui Martin Gould

La capatul celui mai intens meci de pana acum disputat la editia din acest an a Campionatului Mondial de snooker de la Crucible, chinezul Ding Junhui l-a invins pe englezul Martin Gould, cu 10-8. Toate rezultatele de la Crucible aici.

Iesit din topul 16 mondial chiar inaintea Campionatului Mondial, Ding a jucat calificari pentru a ajunge pe tabloul principal, iar in fata lui Gould a avut nevoie de toata priceperea si rabdarea de care este capabil pentru a depasi un adversar extrem de tenace.

Ding a dominat inceputul meciului, dar prima sesiune s-a incheiat cu un scor strans, 5-4 in favoarea chinezului.

La reluare Gould avea sa intoarca scorul in favoarea sa si, la un moment dat, parea scapat in castigator la 8-6 pe tabela.

Raspunsul lui Ding a fost unul pe masura provocarii lansate de Gould, acesta sprintand decisiv spre victorie cu nu mai putin de trei break-uri de peste 100 de puncte.

Ding va juca in optimi cu invingatorul dintre Judd Trump si Liang Wenbo, meci in care dupa prima sesiune jucatorul chinez conduce cu 6-3. Liang a inceput senzational, cu doua break-uri de peste 100 de puncte, iar sesiunea decisiva programata joi se anunta una extrem de echilibrata.

Barry Hawkins l-a depasit pe chinezul Zhang Anda, cu 10-5, iar in ultimul frame a reusit cel mai mare break de pana acum al turneului (141 puncte).

In optimi Hawkins il intalneste pe un Ronnie O'Sullivan care nu a convins in disputa cu David Gilbert.



Ding Junhui revine senzational si evita surpriza in fata lui Martin Gould