Snooker

Day obtine a 12-a victorie consecutiva, O’Sullivan dominator in fata lui Dott

Sursă foto: facebook.com/RomanianSnookerMasters

La doua zile dupa ce isi adjudeca trofeul la Romanian Masters, galezul Ryan Day a obtinut o noua victorie in circuitul mondial profesionist de snooker.

Day l-a invins pe liderul mondial Mark Selby, cu 6-3, si s-a calificat in sferturile turneului Players Championship, competitie la care participa primii 16 jucatori din clasamentul mondial al momentului.

Pentru Day aceasta este a 12-a victorie consecutiva intr-o serie impresionanta inceputa in Gibraltar si continuata la Bucuresti, unde “Dinamita” si-a trecut in cont doua titluri la rand.

Selby continua forma slaba din acest sezon si pierde pentru al doilea turneu consecutiv in primul tur la capatul unui meci in care Day si-a trecut in cont doua break-uri de peste o suta de puncte. Un 107 in primul joc si un 133 in chiar ultimul frame al meciului, prin care a egalat cel mai mare break al turneului reusit de Shaun Murphy cu o seara in urma.

In paralel, Mark Williams trecea de chinezul Yan Bingtao, cu 6-2, intr-un meci in care cel mai mare break i-a apartinut galezului si a fost de 86 puncte.

Meciul vedeta din sesiunea de seara i-a adus la masa pe Ronnie O’Sullivan si Graeme Dott, doi fosti campioni mondiali. S-a impus O’Sullivan, cu un categoric 6-1, cu break-uri de 106, 62, 51 si 50 de puncte. Cel mai mare break al lui Dott a fost de 52 de puncte in frame-ul castigat.

Dott a evitat in extremis a treia infrangere consecutiva la zero in fata lui O’Sullivan in acest sezon, dupa 5-0 la Campionatul Chinei si 4-0 la Openul Galez. Ultimul frame obtinut de Dott intr-un meci cu O’Sullivan data de la World Grand Prix in 2015.

O’Sullivan il va intalni in sferturi pe chinezul Ding Junhui.

Intr-o alta partida din sesiunea de seara, Neil Robertson a trecut de Luca Brecel, cu 6-2, dupa o serie de cinci jocuri castigate la rand. Australianul si-a trecut in cont break-uri, in ordine, de 75, 72, 62, 103 si 107 puncte, dupa ce Brecel egalase la unu cu un break de 130 de puncte.



Day obtine a 12-a victorie consecutiva, O’Sullivan dominator in fata lui Dott