Snooker

Blestemul de la Crucible functioneaza. Stuart Bingham, eliminat in primul tur

Niciun jucator care a obtinut titlul mondial in premiera nu a reusit sa-si apere trofeul anul urmator de cand Campionatul Mondial s-a mutat la Crucible in 1977. Este ceea ce in snooker poarta numele de blestemul de la Crucible, iar englezul Stuart Bingham s-a convins de existenta acestuia.

 

Campionul mondial din 2015 a fost eliminat, sambata noapte, de conationalul sau Ali Carter, dupa un meci decis in jocul decisiv, cu 10-9.

Condus cu 5-1 si 8-5, Bingham a revenit spectaculos in finalul meciului si a preluat conducerea, scor 9-8, cu inchidere de masa si break de 133 puncte.

Carter a raspuns cu un break de 102 puncte si a fortat intrarea meciului in decisiv. Frame-ul 19 a fost unul tacticizat, ambii jucatorii avand sansa lor la obtinerea victoriei.

In cele din urma Carter s-a calificat in turul urmator, dupa ce Bingham a revenit la masa pentru doua snookere la colorate. Pe primul l-a obtinut, dar in continuare Carter nu a mai fost pus in dificultate si totul s-a terminat dupa trimiterea bilelor maro si albastra in buzunar.

Marco Fu l-a zdruncinat serios pe fostul campion mondial Peter Ebdon, cu 10-2, si a obtinut o calificare spectaculoasa. Jucatorul chinez originar din Hong Kong a reusit primul break de peste o suta al turneului, un 111 in frame-ul patru, si al 400-lea din cariera. In jocul urmator Fu reusea un break de 138 si se distanta la 5-1.

Alte doua meciuri au debutat sambata: Shaun Murphy-Anthony McGill (5-4) si Alan McManus-Stephen Maguire (6-3). Ambele dispute vor fi reluate duminica.



Blestemul de la Crucible functioneaza. Stuart Bingham, eliminat in primul tur