Snooker

Judd Trump l-a invins pe Ronnie O'Sullivan in finala World Grand Prix dupa o revenire formidabila

Englezii Ronnie O’Sullivan si Judd Trump si-au disputat, duminica, trofeul primei editii a World Grand Prix din Tara Galilor, turneul invitational la care au participat cei mai buni 32 de jucatori din circuit.

Dupa prima sesiune in care s-au jucat primele 9 frame-uri din cele 19 programate, O’Sullivan are un avantaj minim in fata lui Trump (5-4), astfel ca sesiunea decisiva se anunta una teribil de spectaculoasa si pasionanta.

Ronnie a dominat inceputul meciului si a condus la un moment dat cu 4-1, dar Trump a revenit la 4-3, apoi a tinut aproape de cvintuplul campion mondial.

O’Sullivan a reusit in prima sesiune a finalei si primul sau break de peste o suta de puncte in acest turneu, un 105 prin care se distanta la 4-1, pentru ca in ultimul frame sa revina la conducere prin intermediul unui break de 89 de puncte.

Ronnie s-a distantat la reluarea printr-un break de 89 de puncte, iar apoi a mai pus un frame pe tabela ajungand la 7-4. Acela avea sa fie si ultimul joc reusit de O'Sullivan, dupa care au urmat sase frame-uri la rand obtinute de Judd Trump.

In drumul spre castigarea primului sau turneu in fata lui Ronnie O'Sullivan, tanarul Judd Trump a reusit si cel mai mare break al turneului (142 puncte) pentru care va primi un bonus de 5000 de lire sterline la premiul de 100.000 acordat pentru titlul de la World Grand Prix.

"Am avut un meci bun. Am incercat sa ma desprind de cateva ori, dar m-a prins din urma. In ce mai priveste am avut o saptamana buna si sper sa revin la anul. Eu sunt multumit de cum decurg lucrurile in vederea Campionatului Mondial, insa acolo toata lumea vrea sa castige, inclusiv eu", a spus O'Sullivan pentru ITV 4.

"Mereu cand joc cu Ronnie am emotii pentru ca simt o presiune suplimentara, dar jocul de siguranta mi-a functionat bine. Am avut emotii la bila maro la 8-7. Nu sunt multumit ca a trebuit sa revin si am fost sub presiune, iar eu a trebuit sa revin. Ronnie a facut din nou un turneu mare si el ajunge in finala de fiecare data cand joaca. Trebuie sa fiu realist pentru ca Ronnie n-a jucat la capacitate maxima astazi, iar eu trebuie sa-mi imbunatatesc jocul", a adaugat Judd Trump la randul sau.



Judd Trump l-a invins pe Ronnie O'Sullivan in finala World Grand Prix dupa o revenire formidabila