Snooker

A inceput Campionatul Mondial de snooker. Victorie cu emotii pentru Trump si o decizie de ultima ora care afecteaza fanii

Sursă foto: https://twitter.com/snookertr/

Judd Trump, campionul mondial din 2019, a deschis editia din acest an a turneului de la Crucible cu o victorie stransa in fata lui Tom Ford, scor 10-8.

Cel supranumit "Asul din pachet" a revenit de la 0-3, 2-5 si 4-6 pentru calificarea in turul urmator la Campionatul Mondial.

Trump a evitat asa numitul "Blestem de la Crucible" care nu de putine ori s-a verificat in istorie, campionul editiei precedente parasind competitia chiar din primul tur.

In turul urmator Trump il va intalni pe invingatorul meciului dintre Yan Bingtao si Elliot Slessor.

Pentru Trump meciul cu Ford a marcat break-ul cu numarul 100 al sezonului actual. S-a intamplat in frame-ul al 15-lea, cand englezul originar din Bristol a reusit un 131.

Recordul de 103 de break-uri de peste o suta de puncte intr-un sezon detinut de Neil Robertson in sezonul 2013/2014 este acum intr-un real pericol de a fi doborat.

In alta ordine de idei, prezenta spectatorilor nu va mai fi permisa in tribunele arenei de la Crucible incepand cu 1 august ca urmare a deciziei Guvernului Britanic de a limita relaxarile programate.

Campionatul Mondial a debutat, vineri, 31 iulie, cu un numar restrans de spectatori in tribune, turneul fiind printre cele pilot selectate de autoritatile britanice pentru un prim pas in vederea revenirii oamenilor la evenimentele sportive.



A inceput Campionatul Mondial de snooker. Victorie cu emotii pentru Trump si o decizie de ultima ora care afecteaza fanii