Cupa Mondială de Rugby 2023

Trei modificări în lotul României înaintea meciului cu Scoția

Sursă foto: https://twitter.com/RugbyRomania/

Stejarii pregătesc al treilea meci la Cupa Mondială din Franța, în tentativa de a spăla din imaginea eșecurilor dureroase cu Irlanda (82-8) și Africa de Sud (76-0).
Program și rezultate la CM de rugby

În urma celor două meciuri disputate până acum, cel cu Irlanda și cel cu Africa de Sud, în rândul echipei au apărut accidentări și probleme medicale.

Pentru a suplini indisponibilitatea unora dintre Stejari pentru următoarele două meciuri, au fost convocați centrii Alexandru Bucur (29 ani) de la SCM USV Timișoara și Mihai Graure (20 de ani) de la CS Dinamo, precum și mijlocașul la deschidere Luca Nichitean (24 ani) de la CSM Știința Baia Mare. Ei îi vor înlocui în lot pe Gabriel Pop, Taylor Gontineac și Hinckley Vaovasa, anunță FRR pe site-ul oficial.

Competiția s-a încheiat pentru centrul Taylor Gontineac, accidentat în meciul cu Africa de Sud, acesta fiind diagnosticat cu o luxație posterioară de umăr drept și fractură posterioară de glenoidă.

Examenele amănunțite efectuate ieri au arătat că Vaovasa nu mai poate continua competiția din cauza unei leziuni la umărul stâng.

Și leziunea suferită de Gabriel Pop la mușchiul oblic extern la nivelul coastei 11 va avea nevoie de o perioadă mai lungă de recuperare, motiv pentru care jucătorul va fi înlocuit.

Altfel, titulari în ambele partide disputate la Cupa Mondială, căpitanul Cristi Chirica și Vlad Neculau sunt în plină recuperare în urma unor întinderi musculare abdominale, aceștia având șanse mari să fie apți pentru meciul de sâmbătă, cu Scoția.

România va întâlni Scoția la Lille pe 30 septembrie, de la ora 22:00. Va fi primul meci în nocturnă pentru Stejari la actuala Cupă Mondială.

În ultima partidă a Grupei B, România va înfrunta Tonga, pe 8 octombrie, de la ora 18:45.



Trei modificări în lotul României înaintea meciului cu Scoția