Cupa Mondială de Rugby 2023

Franța învinge Noua Zeelandă în meciul inaugural la Cupa Mondială

Sursă foto: https://twitter.com/AllBlacks

”Cocoșii galici” au reușit o a doua repriză formidabilă în meciul cu Noua Zeelandă programat, vineri seara, pe Stade de France, și au câștigat la o diferență de 14 puncte, scor 27-13.

După o primă repriză echilibrată și pe care francezii au încheiat-o în avantaj minim, scor 9-8, Noua Zeelandă a reușit al doilea eseu din meci în debutul părții secunde.

Tripla campioană mondială se distanța astfel la 13-9, însă până la final selecționata All Blacks nu avea să mai marcheze vreun punct pe tabelă.

Dacă la capitolul eseuri reușite scorul a fost în echilibru, câte două încercări de partea ambelor formații, Franța a înclinat balanța prin cele cinci lovituri de pedeapsă transformate de Thomas Ramos.

Noua Zeelandă a evoluat în inferioritate numerică din minutul 59 preț de zece minute după cartonașul galben încasat de Jordan.

Franța ajunge la trei victorii contra All Blacks la Cupa Mondială, performanță care n-a mai fost reușită de nicio altă națiune.

În plus, Franța este prima echipă care învinge Noua Zeelandă la mai mult de 12 puncte în cadrul Cupei Mondiale.

Doar o singură dată s-a întâmplat ca echipa care a câștigat trofeul Webb Ellis să fi pierdut un meci din faza grupelor. E vorba de Africa de Sud, în 2019.

Din Grupa A mai fac parte Italia, Namibia și Uruguay.

Naționala României debutează în competiție, sâmbătă, 10 septembrie, contra Irlandei, lidera ierarhiei World Rugby.

Meciul programat de la ora 16:30 se va disputa la Bordeaux.



Franța învinge Noua Zeelandă în meciul inaugural la Cupa Mondială