Cupa Mondiala de Rugby 2011

Australia a facut instructie cu Statele Unite. A 30-a victorie pentru Wallabies la Cupa Mondiala

Nationala de rugby a Australiei a invins, vineri, la pas SUA, cu 67-5, obtinand astfel a 30-a victorie din istorie la Cupa Mondiala. Doar Noua Zeelanda a reusit mai multe victorii in competitia suprema a rugbyului mondial, All Blacks avand 32 de succese la activ.
Australia a deschis scorul in minutul 7 prin Robert Horne. Acesta a patruns in viteza pe extrema stanga si a culcat balonul langa steagul de colt.

Transformarea a fost ratata de Kurtley Beale si scorul a ramas 5-0 pentru Wallabies.

Patru minute mai tarziu australienii au strapuns o data in plus apararea americana, Rocky Elsom culcand balonul in terenul de tinta advers dupa o superioritate numerica jucata ca la carte.

Americanii nu s-au lasat descurajati si au presat puternic in jumatatea adversa. In cele din urma, dupa mai multe minute de fixare, JJ Gagiano a strapuns defensiva australiana si a reusit incercarea.

Kurtley Beale a marcat al treilea eseu australian cu zece minute inaintea pauzei. Faza a pornit de la un inainte al americanilor comis la doar zece metri de terenul de tinta al Wallabies. Australienii au recuperat si au pornit vijelios la contraatac pe dreapta, faza incheindu-se cu un eseu meritat.

Wallabies au continuat sa forteze si Anthony Faingaa a culcat balonul in terenul de tinta american pentru a patra oara, astfel ca Australia a intrat in posesia punctului bonus ofensiv cu doar patru minute inaintea pauzei.

Drew Mitchell a marcat al cincilea eseu pentru Australia in minutul 44 dupa o patrundere pe partea inchisa. Quade Cooper a transformat din fata buturilor si Wallabies s-au distantat la 29-5.

Australienii au continuat sa preseze si au mai marcat alte sase eseuri prin Pat McCabe (48), Adam Ashley-Cooper (58, 63, 65), Anthony Fainga (70) si Radike Samo (78).

Meciul a avut parte in prelungiri de un moment mai putin placut, Faingaa lovindu-se la cap de genunchiul unui adversar. Jucatorul australian a avut nevoie de mai multe minute de ingrijiri medicale si in cele din urma a parasit terenul pe targ.

S-a terminat 67-5 in favoarea Australiei care, cel putin pana la meciul Irlanda-Rusia va ocupa prima pozitie in Grupa C.

Aceasta a fost a saptea victorie consecutiva a australienilor in fata americanilor, jucatorii Wallabies stabilind cu aceasta ocazie o noua diferenta record. Cea mai mare victorie de pana acum a rugbystilor de la Antipozi data din 1990, cand Australia a invins SUA la Brisbane cu 67-9.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Australia a facut instructie cu Statele Unite. A 30-a victorie pentru Wallabies la Cupa Mondiala