Cupa Mondiala de Rugby 2011

Africa de Sud, nemiloasa cu Namibia. Nou record de eseuri pentru Habana

Prima partida din istoria Cupei Mondiale intre doua echipe africane s-a transformat intr-un adevarat recital de eseuri din partea dublei campioane Africa de Sud, care a zdrobit Namibia, cu 87-0 (31-0).
Nu mai putin de 12 eseuri au reusit sud-africanii, pe lista marcatorilor trecandu-si numele si aripa Brian Habana, care a dus scorul la 15-0 in minutul 21.

Habana a culcat balonul la centrul buturilor namibiene dupa o cursa spectaculoasa pe partea stanga, iar acest eseu il face pe jucatorul in varsta de 28 ani cel mai bun marcator de eseuri din istoria Springboks.

Pana la partida cu Namibia recordul de 38 de eseuri era impartit de Habana si Joost van der Westhuizen, insa de acum inainte Habana va ramane jucatorul de referinta pentru rugbyul sud-african.

Namibia nu a emis nicio pretentie si Africa de Sud a dat un adevarat recital de eseuri, Gio Aplon (2), Francois Hougaard (2), Juan De Jong (2), Jaque Fourie, Morne Steyn, Frans Steyn, Danie Roussow si Brian Habana penetrand fragila defensiva adversa.

Pe langa punctele aduse de acestia, Africa de Sud a mai primit un eseu de penalizare in minutul 24, iar Morne Steyn (15 puncte) si Ruan Pienaar (12 puncte) au transformat tot ce se putea transforma.

Cele doua natiuni care pana in 1990 au facut parte din aceeasi unitate statala s-au mai intalnit o singura data pana la confruntarea de la Auckland. Africa de Sud a castigat la Cape Town, cu 105-13, in 2007.

Onlinesport

 



Africa de Sud, nemiloasa cu Namibia. Nou record de eseuri pentru Habana