Cupa Europeana a Natiunilor CEN

Stejarii au dat de pamant cu Ursii

Nationala de rugby a Romaniei a obtinut o victorie frumoasa, sambata dupa-amiaza, in deplasare contra Rusiei in a doua partida a anului programata in Cupa Europeana a Natiunilor.

Stejarii s-au impus in final cu un 34-3 care aduce echipa Romaniei cu un pas si jumatate la turneul final al Cupei Mondiale din 2015.

Romania avea patru puncte inaintea Rusiei pana la jocul programat la Nebug, insa acum dupa acest succes categoric Stejarii nu mai pot pierde unul din primele doua locuri in clasamentul Cupei Europene a Natiunilor doar printr-o surpriza de proportii apocaliptice.

Florin Vlaicu a deschis scorul, insa rusii au egalat la scurt timp prin Kushnarev. A fost singurul moment al meciului in care “Ursii” au stat aproape de “Stejari”.

Stelian Burcea a adus primul eseu Romaniei in finalul reprizei intai dupa un moment de fixare in 22-ul advers. Vlaicu a transformat si stabilea scorul pauzei (10-3).

[news-104638]

Incercarea reusita de “Stejari” a turnat plumb in ghetele “Ursilor” care nu s-au regasit in partea secunda incasand eseu dupa eseu.

Partea a doua a inceput cum nu se poate mai bine pentru ai nostri, iar Vlaicu a pus rapid alte trei puncte pe tabela printr-o lovitura de pedeapsa.

Rusia a ramas in dubla inferioritate numerica dupa ce Gerasimov si Ostrikova au primit cartonase galbene pentru duritati in joc, iar la 15 contra 13 pe teren Romania nu a mai avut nici o problema.

Viorel Lucaci, Ionut Dumitru si Dorin Manole in ultimele secvente ale meciului au marcat alte trei eseuri, cu mentiunea ca ultima transformare i-a apartinut lui Valentin Calafeteanu.



Stejarii au dat de pamant cu Ursii