Cupa Europeana a Natiunilor CEN

Romania invinge detasat Spania in Rugby Europe Championship

Nationala de rugby a Romaniei a invins, sambata, Spania pe Cluj Arena, cu 29-8 (12-3), in al doilea meci din Rugby Europe Championship. Ibericii au deschis scorul printr-o lovitura de pedeapsa si in debutul reprizei a doua s-au apropiat la 12-8, insa Stejarii au gestionat favorabil momentele de posesie si au culcat de cinci ori balonul in terenul de tinta advers pentru obtinerea unui succes confortabil.

FINAL Romania - Spania 29-8

Fluier final. Meciul se incheie cu victoria Romaniei, o victorie fara dubii, a doua in aceasta editie a Rugby Europe Championship.

Min.75 - Inca un eseu in dreptul echipei noastre, al cincilea. Experienta superioara si-a spus in cele din urma cuvantul si spaniolii au fost total depasiti dupa un atac purtat tot in partea stanga a terenului. Scorul devine 27-8. Schimbam executantul si Dumbrava reuseste transformarea pentru 29-8.

Min.65 - Al patrulea eseu reusit de Stejari si cu aceasta ocazie ne asiguram punctul bonus ofensiv in clasamentul Rugby Europe Championship. Calafeteanu rateaza si de aceasta data transformarea, dar primeste aplauze de incurajare din partea publicului de pe Cluj Arena.

Min.60 - Stejarii forteaza prin pachetul de inaintare si reusesc eseul prin Ursache. Cinci puncte extrem de importante in conditiile apropierii Spaniei pe tabela. Astfel ajungem la 17-8. Calafeteanu rateaza transformarea.

Min.55 - Un jucator spaniol, Jaime Nava, primeste cartonasul galben si avem superioritate numerica in urmatoarele zece minute.

Min.49 - Eseu pentru Spania dupa o faza prelungita de atac. Scorul se strange la 12-8 dupa ce transformarea este ratata, mingea intalnind unul dintre cele doua buturi.

16:00 S-a reluat meciul. Primul sut a apartinut ibericilor.

15:47 Pauza pe Cluj Arena. Romania conduce cu 12-3 dupa primele 40 de minute.

Min.37 - Al doilea eseu reusit de Stejari prin Lucaci dupa o faza prelungita de atac. Scorul devine astfel 10-3. Calafeteanu transforma pentru 12-3.

Min.15 - Romania izbuteste primul eseu al meciului prin Apostol. Pasa decisiva a fost oferita de Fercu. Transformarea este ratata de Calafeteana, astfel ca scorul ramane 5-3.

Min.10 - Rateaza si spaniolii o lovitura de pedeapsa, astfel ca scorul ramane 3-0 in favoarea ibericilor.

Min.6 - Replicam imediat in jumatatea adversa si obtinem o lovitura de pedeapsa. Calafeteanu incearca transformarea, dar din pacate rateaza de putin.

Min.4 - Spaniolii deschid scorul dintr-o lovitura de pedeapsa (0-3) prin Dan Snee.

15:00 A inceput meciul.

Romania: 1.Lazar, 2.Turashvili, 3. A.Ursache, 4.Poparlan, 5.Antonescu, 6.Lucaci, 7. V.Ursache, 8.Macovei (C) - 9.Calafeteanu, 10.Dumbrava, 11.Botezatu, http://12.Gal , 13.Dascalu, 14.Apostol, 15.Fercu.



Romania invinge detasat Spania in Rugby Europe Championship