Cupa Europeana a Natiunilor CEN

Romania invinge Belgia in Cupa Europeana a Natiunilor

Nationala de rugby a Romaniei a obtinut, sambata, o victorie normala pe teren propriu contra Belgiei, echipa nou-promovata in al doilea esalon al rugbyului european.

Stejarii s-au impus cu 29-10 intr-un meci disputat la Constanta pe un teren moale si pe o vreme rece de inceput de primavara.

Primele puncte ale meciului au fost aduse de eseul lui Viorel Lucaci, eseu transformat de Florin Vlaicu.

Romania si-a dublat avantajul in urma unui eseu de penalizare transformat de acelasi Vlaicu, 14-0 fiind de altfel si scorul pauzei.

In prima repriza au existat si trei eliminari, doua in tabara belgienilor si una in cea a stejarilor. Madalin Lemnaru a fost trimis zece minute pe banca pentru un placaj inalt.

Vlaicu a dus scorul la 17-0 in debutul partii secunde prin transformarea unei lovituri de pedeapsa, dupa care a urmat un scurt moment de relaxare in jocul formatiei noastre.

Belgienii au reusit primele lor puncte in urma unei lovituri de pedeapsa, dupa care Valentin Calafeteanu a izbutit un nou eseu pentru Romania ducand scorul la 24-3.

Oaspetii au iesit la joc si au reusit singurul lor eseu la capatul unei faze prelungite de atac, dupa ce au ales sa trimita de mai multe ori in margine in locul unei transformari sigure.

Ultimul cuvant a apartinut baietilor nostri care au incheiat cu un eseu transformat de Vlaicu.

Pentru Romania mai ramane doar meciul cu Georgia in deplasare, partida in urma careia va fi definitivat clasamentul in Cupa Europeana a Natiunilor si stejarii vor afla adversarii pe care ii vor intalni la Cupa Mondiala din 2015.

Foto: FRR.ro



Romania invinge Belgia in Cupa Europeana a Natiunilor