Cupa Europeana a Natiunilor CEN

Petrache vrea o superliga cu sase echipe

Presedintele Federatiei Române de Rugby, Alin Petrache, a declarat, marti, într-o conferinta de presa, ca si-ar fi dorit ca Superliga, care debuteaza în acest week-end, sa fi avut în componenta doar sase echipe si nu opt, câte sunt în prezent.
"Se anunta o competitie mai puternica decât cea de anul trecut, sunt multe echipe care se vor bate pentru primele patru locuri, vor fi patru derbyuri pe etapa. Mi-as fi dorit o Superliga de sase echipe, pentru a creste si mai tare puterea. Cred ca aceste opt locuri dau ocazia tuturor sa-si arate valoarea adecvata", a spus Petrache.

Jucatorul echipei Dinamo, Adrian Barbuliceanu, spera ca Dinamo sa reuseasca o clasare în primele patru echipe la finalul sezonului. "Dinamo si-a propus o clasare în primele patru locuri si speram sa avem evolutii cât mai bune în teren. Au mai aparut câtiva jucatori noi, noile achizitii, nu atâtea câte ne-am fi dorit, dar echipa s-a mai întarit. Eu zic ca avem doua compartimente echilibrate, avem o înaintare de exceptie", a adaugat Barbuliceanu.

Alexandru Muntean (Farul Constanta) sustine ca spera ca obiectivul trasat de conducere, clasarea între primele patru echipe, sa fie depasit. "Obiectivul nostru în acest an este clasarea în primele patru, dar în functie de cum se va desfasura campionatul speram sa ne îndreptam spre ceva mai maret. Avem o echipa relativ noua si speram sa debutam cât mai bine", a completat Muntean.

Obiectivul echipei Universitatea Cluj în acest sezon este, potrivit lui Cristian Sauan, salvarea de la retrogradare. "Din pacate pentru Cluj, obiectivul anul acesta este, ca si anul trecut, sa nu retrogradam. Avem o echipa noua, s-a facut un proiect pe doi-trei ani pentru cresterea jucatorilor tineri, cu materia prima. În toate meciurile vom încerca sa facem un joc spectaculos si speram sa terminam cu bine acest sezon. Probleme sunt si la celelalte sporturi din Cluj si suntem într-o campanie de promovare a acestora în scoli. Este foarte frustrant, pentru ca la un moment dat Clujul era un adversar destul de puternic. Vom fi o victima sigura cu Baia Mare si Steaua, sunt optimist, dar si realist în acelasi timp", a explicat Sauan.

Noul capitan al Stelei, Viorel Lucaci, sustine ca echipa sa poate ajunge în finala campionatului national, dar pentru a o si câstiga ar mai avea nevoie de câtiva jucatori. "Steaua îsi propune sa ajunga în finala, desi mai multe echipe s-au întarit. Trebuie sa dovedim ca suntem un grup unit. Sunt emotionat ca e primul an când sunt capitan la Steaua. Totusi speram sa câstigam campionatul. Pentru a reusi asta ne-ar mai trebui câtiva jucatori, pentru ca pe finalul campionatului mai obosim, mai cedam si mai luam cartonase rosii", a subliniat Lucaci.

Ionut Florea (CSM Bucuresti) îsi doreste ca gruparea bucuresteana sa poata învinge si formatiile precum Steaua sau Baia Mare: "Obiectivul este o clasare mai sus decât cea de anul trecut, locul sase, si un joc cât mai spectaculos. Suntem supranumiti «Sportul Studentesc din rugby» si speram sa continuam pe aceeasi linie. Speram sa obtinem victorii contra echipelor puternice. Trebuie sa avem o gândire mult mai matura. O sa fie un campionat echilibrat cu multe surprize".

RCM Timisoara si-a propus în acest sezon câstigarea primului titlu de campioana dupa o pauza de 40 de ani. "Timisoara îsi propune câstigarea campionatului si pastrarea Cupei României. Speram sa realizam eventul si sa aducem primul titlu dupa 40 de ani la Timisoara. Baia Mare are un avantaj, pentru ca pâna la 6 octombrie vor fi campionii României. Au fost adusi cinci jucatori din emisfera sudica, iar jucatorii tineri români îsi vor pune amprenta asupra jocului echipei. Fercu e dornic sa arate ca are valoare si e încarcat cu foarte multa energie", a declarat Stelian Burcea.

Stefan Drusca (Politehnica Iasi) sustine ca gruparea moldava nu îsi poate propune mai mult decât salvarea de la retrogradare. "Ca si colegii de la Cluj, ne-am propus evitarea retrogradarii. Suntem o echipa studenteasca cu foarte multi jucatori tineri, dar sunt si câtiva experimentati. Speram sa tinem pasul cu cei mai mari. În prima etapa jucam cu Steaua, dar speram sa facem o figura frumoasa si sa iesim de pe teren cu capul sus. E foarte greu sa avem acum performantele din trecut", a precizat Drusca.

Constantin Ene (CSM U Baia Mare) se asteapta la un sezon greu, dar formatia ardeleana trebuie sa-si pastreze titlul cucerit anul trecut. "Anul acesta o sa fie mai greu, pentru ca celelalte echipe s-au întarit, dar sper sa facem o figura frumoasa si sa ne pastram titlul de campioni. Indiferent de adversar speram sa câstigam. Stadionul nu este înca gata, este în constructie. Pâna în vara, când probabil ca va fi gata, vom juca pe stadionul unei echipe de juniori", a conchis Ene.

Mediafax


Petrache vrea o superliga cu sase echipe