Inot

Ian Thorpe: "Am vrut sa ma sinucid"

Australianul Ian Thorpe, vedeta a natatiei mondiale, de cinci ori campion olimpic, a suferit de depresie mai multi ani si s-a gândit sa se sinucida, a marturisit sportivul în autobiografia sa, din care s-au publicat sâmbata câteva extrase.

Thorpe, în vârsta de 30 de ani, a pus la punct în cartea "Acesta sunt eu: autobiografia" si lucrurile în privinta zvonurilor legate de orientarea sa sexuala, notând: "Ca sa fie clar, nu sunt gay si toate experientele mele sexuale au fost cu femei. Sunt atras de femei".

O depresie "zdrobitoare" l-a determinat uneori sa consume alcool în exces si sa se gândeasca la sinucidere. "Ma gândeam si la anumite locuri sau la anumite metode pentru a ma sinucide, dar mereu am dat înapoi, realizând ca este ridicol. Daca as fi putut sa ma sinucid? Privind în urma, nu cred, dar au fost zile în viata mea pentru care ma trec fiorii si acum", explica înotatorul.

Thorpe nu a reusit sa se califice pentru Jocurile Olimpice de la Londra, din vara ce a trecut. El a hotarât sa revina în competitii în februarie 2011, dupa ce s-a retras în noiembrie 2006, la doar 24 de ani.

"Am realizat câta bucurie le aduceam altora concurând: prietenilor, familiei, publicului, australienilor extrem de încântati când se câstiga medalii de aur. Îi faceam pe ei fericiti, dar eu eram extrem de nefericit", a declarat australianul pentru Sydney Morning Herald.

El a mentionat ca reusea sa adoarma doar dupa ce consuma alcool, însa a precizat ca nu a ratat niciun antrenamnet din cauza alcoolului si a reusit sa le ascunda adevarul antrenorilor si psihologilor.

Consultant apreciat pentru BBC în timpul JO de la Londra, Thorpe vrea sa îsi continue cariera sportiva si sa reprezinte Australia la Campionatele Mondiale din 2013.



Ian Thorpe: "Am vrut sa ma sinucid"