Inot

Plăcerile interzise ale campionilor de la înot: ciocolata și pizza (Video)

Vlad Mihalache și Diana Stiger, doi dintre cei mai talentați tineri înotători români, au dezvăluit cum sărbătoresc victoriile.

Înotătorii sunt printre cei mai atenți sportivi când vine vorba de mâncare. Un lucru firesc, având în vedere efortul pe care îl fac la fiecare antrenament sau competiție, care trebuie susținut de o alimentație foarte bine dozată și calculată. Uneori, însă, după rezultate importante ei își permit să „calce strâmb”.

Vlad Mihalache și Diana Stiger sunt doi dintre cei mai valoroși tineri înotători români. Vlad este vicecampion european de juniori în proba de 200 m fluture, iar Diana este campioană la FOTE, în ștafeta de 4x100m liber. Amândoi au mărturisit cum sărbătoresc victoriile importante.

Pentru Vlad, medalia de argint cucerită anul trecut la Europenele de juniori, a însemnat exact acel imbold că se află pe drumul cel bun.

„Medalia de argint este un lucru foarte mare și un pas înainte, care-mi dovedește că sunt pe drumul cel bun și mi-a dat multă încredere în mine. N-am sărbătorit într-un mod spectaculos, mi-am luat o vacanță, am fost în Elveția la un prieten și mi-am luat o pauză. E foarte frumos, e aer curat și m-a ajutat să mă revigorez” – Vlad Mihalache, vicecampion european de juniori

Pentru că era în Elveția, el nu și-a putut refuza plăcerea de a mânca o ciocolată produsă în această țară, considerată a fi printre cele mai bune din lume.

„Cea mai bună ciocolată este în Elveția, mi-a plăcut foarte mult. Cel mai mult îmi place cea cu alune” – Vlad Mihalache, vicecampion european de juniori

Înaintea startului noului sezon, el și-a făcut și o promisiune: dacă va cuceri aurul continental la întrecerile juniorilor din acest an, va mânca de două ori mai multă ciocolată decât a făcut-o anul trecut!

„Dacă voi lua un aur la Europene voi mânca ciocolată dublu cât am mâncat în 2023. Atunci am mâncat vreo 5 într-o săptămână” – Vlad Mihalache, vicecampion european de juniori

Pentru a-și îndeplini acest vis și pentru a nu se plafona doar la nivelul argintului continental al juniorilor, Vlad a decis să nu scoată în evidență medalia cucerită în 2023, decizând să o așeze în casă lângă celelalte trofee, fără să îi dea, însă, o însemnătate prea mare.

„Medalia de argint de la Europenele de juniori am pus-o alături de celelalte medalii, pentru că nu vreau să o consider importantă, având în vedere că vreau să obțin rezultate și mai bune de aici încolo” – Vlad Mihalache, vicecampion european de juniori

Diana Stiger e campioană la FOTE în 2023

Campioană la FOTE anul trecut, în ștafeta de 4x100 m liber, Diana Stiger nu sărbătorește cu ciocolată, ci cu... pizza. Și nu de orice fel!

„De regulă, când sărbătoresc, îmi ia tata pizza. Îmi place cea hawaiană. Nu am ajuns niciodată acolo, dar îmi place. Dacă stau să mă gândesc bine, nici în ocean nu am înotat, așa că voi face și asta dacă voi ajunge vreodată acolo” – Diana Stiger, campioană FOTE, ștafeta 4x100m liber.

Una dintre cele mai valoroase tinere înotătoare de pe continent, Diana nu are superstiții, însă s-a obișnuit ca în ziua de concurs să facă mereu aceleași lucruri. Până acum, totul a mers foarte bine pentru ea, așa că și în 2024 va proceda la fel.

„Mă trezesc, de obicei ascult muzică și când ajung aici îmi pun costumul și mă focusez 100% pe ce am de făcut” – Diana Stiger, campioană FOTE, ștafeta 4x100m liber.



Plăcerile interzise ale campionilor de la înot: ciocolata și pizza (Video)