Inot

David Popovici, aur la 200 metri liber cu nou record al Campionatelor Mondiale de juniori

Sursă foto: https://www.facebook.com/fina1908/

Fenomenul David Popovici loveste din nou. Tanarul inotator din Romania a cucerit, miercuri noapte, medalia de aur in proba de 200 metri liber la Campionatele Mondiale de juniori gazduite de Lima, Peru.

David Popovici a stabilit cu aceasta ocazie si un nou record al competitiei, fiind cronometrat cu timpul de 1 minut, 46 de secunde si 18 sutimi.

Pe locul secund s-a clasat Daniel Meszaros din Ungaria la aproape trei secunde (+2.80), pentru ca podiumul sa fie completat de italianul Filippo Bertoni (+2.87).

”Romania si-a trecut in cont o noua medalie de AUR la aceasta editie a Campionatului Mondial de inot pentru juniori de la Lima. Succesul a fost realizat de extraordinarul David Popovici, in finala probei de 200 m liber. Sportivul antrenorului Adrian Radulescu a incheiat cursa cu timpul de 1:46.18 min. si a castigat fara emotii medalia de AUR cu un nou record al competitiei”, se arata intr-un comunicat al Federatiei Romane de Natatie si Pentatlon Modern (FRNPM).

Popovici a mai obtinut aurul cu stafeta de 4x100 metri liber si la finalul saptamanii va concura in proba de 100 metri liber.

In alta ordine de idei, Bianca Costea s-a calificat in finala probei de 100 metri liber, in timp ce Andra Gorecki a incheiat a patra la 200 metri fluture.

La 100 metri spate Aissia Prisecariu a fost a cincea, urmata pe sase de Rebecca Diaconescu.



David Popovici, aur la 200 metri liber cu nou record al Campionatelor Mondiale de juniori