Handbal

Romania rateaza calificarea in semifinalele Campionatului European de handbal

Intr-un meci in care ar fi avut nevoie doar de un egal pentru a merge in semifinale, Romania s-a prabusit in fata Danemarcei, adversara pe care am invins-o pe unde am prins-o in ultimii ani. De aceasta data nordicele au jucat mai bine si au castigat, cu 21-17. Meciul a fost live text pe onlinesport. Romania va juca vineri dupa-amiaza pentru locurile 5/6. Clasamentul in Grupa Romaniei este aici.

Romania a condus in permanenta cu un gol pana in minutul 23, cand tabela arata 9-8 in favoarea echipei noastre. Danezele au profitat de eliminarea Gabrielei Szucs pentru o tinere a pivotului si ne-au marcat trei goluri la rand.

S-a facut 11-9 pentru Danemarca, pentru ca din acel moment echipa noastra sa piarda contactul cu adversarele. Am intrat cu deficit de doua goluri la pauza, scor 10-12, iar in partea secunda diferenta s-a marit constant.

Neagu fara inspiratie, Toft in mare forma

Cu un singur gol marcat din sase aruncari in primele 30 de minute, Neagu nu a reusit nici in partea secunda sa produca jocul asteptat de toata lumea si sa traga echipa dupa ea.

Golgetara competitiei a mai marcat doar doua goluri si nici ea nu a reusit sa o depaseasca pe fabuloasa Toft, portarita daneza care a incheiat meciul cu un procentaj fabulos de 52%.

Danemarca s-a distantat la cinci goluri in minutul 47, cand tabela arata 19-14, dupa care am avut o sansa sa ne apropiem la trei goluri cu zece minute inaintea finalului. Nu am reusit sa spargem blocul defensiv advers.

In plus, pe langa portarita Toft adversarele noastre de miercuri seara au avut in Hansen o jucatoare in mare forma, iar aceasta a perforat poarta Romaniei de 9 ori din 15 aruncari. 

S-a terminat 21-17 in favoarea Danemarcei, echipa care urmeaza a inatalni Olanda in semifinale. Romania va juca cel mai probabil cu Germania, vineri, pentru locurile 5/6



Romania rateaza calificarea in semifinalele Campionatului European de handbal