Handbal

Romania, invinsa categoric de Ungaria in finala la Trofeul Carpati

La ultimul test inaintea participarii la Campionatul European din Suedia, nationala feminina de handbal a Romaniei a pierdut in fata Ungariei, scor 29-24, la Cluj, in finala turneului amical Trofeul Carpati.

Handbalistele pregatite de Martin Ambros au inceput bine meciul si au condus cu 6-4 (min.13) si 9-7 (min.19), dupa care Ungaria a echilibrat jocul si apoi a trecut decisiv la carma partidei.

In partea secunda diferenta a crescut constant ajungand pana la sase goluri diferenta, in minutul 42 tabela aratand 21-15.

Tricolorele au revenit la trei goluri, scor 23-26 cu cinci minute inaintea finalului si ar putea pune presiune pe Ungaria dupa o interventie decisiva a portaritei Denisa Dedu, insa tot ea a ratat pasa catre o coechipiera.

Cu cinci goluri marcate Eliza Buceschi a fost golgetera Romaniei, urmata de Melinda Geiger. La ultimul meci sub tricolor, Aurelia Bradeanu a inscris un gol punand punct impresionantei cariere internationale cu 686 de reusite.

Bradeanu, singura jucatoare din Romania prezenta la trei editii ale Jocurilor Olimpice, are in palmares un argint la Campionatul Mondial din 2005, un bronz la Campionatul European din 2010 si un bronz la Campionatul Mondial din 2015.



Romania, invinsa categoric de Ungaria in finala la Trofeul Carpati