Handbal

România învinge Elveția în primul meci la Trofeul Carpați. Am luat 17 goluri într-o repriză

Sursă foto: https://www.facebook.com/FederatiadeHandbal

Naționala feminină a României a debutat cu victorie la Trofeul Carpați de la Bistrița-Năsăud, dar numeroasele erori apărute în special în repriza secundă au lăsat în plan secund scorul de 33-28.

România a condus cu 20-11 la pauză după o primă repriză fără cusur.

În primele cinci minute din partea secundă n-am marcat niciun gol, ceea ce l-a determinat pe selecționerul Florentin Pera să solicite un timeout forțat de împrejurări.

Chiar dacă niciun moment nu s-a pus problema învingătoarei, e greu de acceptat ca România, o echipă cu pretenții la primele șapte locuri la Campionatul Mondial să primească 17 goluri într-o repriză de la Elveția, formație care practic nu există în handbalul mondial.

Cea mai bună handbalistă de la echipa Elveției a fost desemnată portărița Manuela Brutsch, o jucătoare de 39 de ani care a avut nu mai puțin de 16 intervenții decisive.

Pentru România urmează, vineri, meciul cu Portugalia, de la ora 19:30.

Cristina Neagu a rămas pe banca de rezervă fără a intra vreun minut, aceasta nefiind pusă la punct cu pregătirea fizică.

Așa cum a declarat într-o conferință de presă înaintea Turneului Carpați, Neagu speră să-și intre în ritmul de pregătire până la ora meciului cu Chile, primul susținut de România la Campionatul Mondial care debutează în 30 noiembrie.

România va întâlni Chile pe 1 decembrie, apoi vom întâlni Serbia pe 3 decembrie și Danemarca pe 5 decembrie. Primele trei se califică în grupele principale.

Obiectivul tricolorelor este o clasare în primele șapte echipe, ceea ce echivalează cu prezența la turneul preolimpic pentru Paris 2024.

 


România învinge Elveția în primul meci la Trofeul Carpați. Am luat 17 goluri într-o repriză