Handbal

Romania invinge Cehia in primul meci la Campionatul European

Sursă foto: https://fra2018.ehf-euro.com

Echipa nationala de handbal a Romaniei a debutat cu o victorie in fata Cehiei la Campionatul European din Franta. Un meci in care am avut chiar si opt goluri diferenta la un moment dat, inainte ca Cehia sa ofere o replica puternica pe final de meci.

Romania a dominat inceputul meciului, conducand autoritar cu 6-1 dupa cate o dubla semnata de Pintea de pe pivot si Neagu. Aceasta din urma a ratat si o aruncare de la 7 metri in primele zece minute. Apararea a dus greul si Cehia n-a reusit decat doua goluri in prima treime a reprizei.

Cehia s-a apropiat la trei goluri (10-7), dar Romania a profitat de cele trei superioritati numerice avute in interval si a refacut rapid diferenta de cinci goluri. Am primit gol in dubla superioritate numerica, ceea ce in handbalul modern nu este chiar la indemana oricui.

Asa am trait Romania - Cehia la Campionatul European

In minutul 21 Kordovska a primit cartonasul rosu pentru a treia eliminare si a fost trimisa la vestiare. Romania a inscris de la 7 metri prin Bacaoanu pentru 13-8. Prima eliminare in tabara Romaniei a venit in minutul 24 si a fost dictata la Udristoiu pentru un fault defensiv. Dumanska a inchis poarta, aparand aruncarea de la 7 metri rezultata.

Romania s-a distantat la sase goluri in minutul 25 dupa golul marcat de Buceschi de la 7 metri. Cehia a incasat a cincea eliminare, oferind Romaniei zece minute de superioritate. Repriza s-a incheiat cu sase goluri avantaj in favoarea tricolorelor (17-11), dupa ce Buceschi a transformat o aruncare de la 7 metri, iar Dumanska s-a remarcat cu o noua interventie decisiva.

Dupa pauza Romania s-a distantat la opt goluri (21-13), dupa care Neagu si-a luat rolul de lidera in serios marcand in inferioritate numerica si amenintare de joc pasiv pentru 23-15.

Cu o aparare patru plus doi Cehia ne-a pus serioase probleme in partea secunde, iar diferenta a inceput sa se topeasca ajungand la doar patru goluri (23-19) in minutul 42, moment in care Ambros Martin a solicitat timp de odihna.

In cele din urma Romania s-a impus la trei goluri diferenta, scor 31-28, insa finalul n-a fost lipsit de emotii. Cehia a ridicat nivelul in partea secunda apropiindu-se la doua goluri diferenta, 28-26, moment in care soarta partidei ajunsese in cumpana.

Tricolorele au gestionat insa inteligent atacurile de final, Pintea si Neagu consfintind victoria Romaniei, in timp ce Buceschi a fost declarata jucatoarea meciului dupa cele 9 goluri marcate.



Romania invinge Cehia in primul meci la Campionatul European