Handbal

Romania in grupele principale la Campionatul Mondial dupa o victorie senzationala cu Ungaria

Sursă foto: https://www.facebook.com/FederatiadeHandbal/

Nationala feminina de handbal a Romaniei a obtinut cea mai importanta victorie de pana acum la Campionatul Mondial din Japonia, scor 28-27 contra Ungariei in meciul decisiv pentru calificarea in grupele principale.

Condusa tot meciul la un moment dat in prima repriza chiar si cu sapte goluri diferenta (8-15 si 9-16), Romania a revenit senzational in partea secunda si a marcat golul victoriei si calificarii prin Cristina Neagu la ultima faza a meciului dintr-o aruncare de la 7 metri obtinuta de Pristavita.

Romania a cautat egalarea toata repriza secunda si in cele din urma a gasit-o in minutul 58:46 prin Iuganu cu un gol de pe extrema stanga.

Ungaria a avut in continuare prima sansa la victorie, maghiarele calificandu-se si in eventualitatea unui rezultat de egalitate cu avantaj la golaveraj.

Asa am trait Romania - Ungaria. Meci decisiv pentru calificarea in grupele principale la CM

Ne-am aparat insa exemplar, cu cerul si pamantul, fortandu-le pe maghiare la o aruncare in criza de timp de pe extrema.

Denisa Dedu a blocat aruncarea si la intrarea in ultimul minut de joc am avut atacul pozitional.

Antrenorul Tomas Ryde, pe care la infrangerile de pana acum l-am criticat aspru, a luat un timeout inspirat dictand schema de atac.

Ryde a scos portarul pentru a impinge inca un om in coasta apararii adverse si a avea superioritate la ultima faza. Am plimbat mingea pana cand Polocoser si-a luat inima in dinti si a patruns cu tupeu pe inter dreapta.

Faulta evident, eliminare de 2 minute si aruncare de la 7 metri. Secundele se scurgeau in favoarea noastra.

Pintea culege mingea de la marginea terenului si o preda lui Neagu care se aseaza la linia de 7 metri face o fenta, doua si arunca in vincul pe langa Eva Kiss.

Gol Romania, victorie si calificare in grupele principale unde vom intalni Rusia, Suedia si Japonia.

Primul meci contra Rusiei, duminica, la ora 8:00.



Romania in grupele principale la Campionatul Mondial dupa o victorie senzationala cu Ungaria