Handbal

Romania castiga returul cu Rusia dupa un final electrizant

Sursă foto: twitter.com/rushandball

Nationala feminina de handbal a Romaniei a castigat pe teren propriu in fata campioanei olimpice Rusia, cu 26-25, un meci din preliminariile Campionatului European gazduit de Franta in luna decembrie a acestui an.

Romania a intrat cu trei goluri avantaj la cabine, scor 15-12, insa si-a complicat viata in partea secunda cand, dupa mai multe ratari, Rusia a preluat conducerea.

Echipa noastra a avut primul atac in partea secunda, dar s-a lovit ca de un zid de apararea agresiva a rusoaicelor.

Abia in minutul 34 am marcat primul gol prin pivotul Pintea (16-13).

Dupa primele zece minute Ambros Martin a solicitat timeout. Romania marcase o singura data, in timp ce Rusia punctase de sase ori, astfel ca tabela arata un ingrijorator 16-18.

Ne-am apropiat la 18-19, dar Rusia a marcat in inferioritate numerica prin Dimitrieva, jucatoare care ne-a facut viata grea si in partida tur.

In minutul 49 am reusit egalarea (21-21), insa Rusia ne-e penalizat cu un gol rapid de pe extrema stanga.

Cu cinci minute inaintea finalului Romania a revenit la conducere, scor 24-23, dupa o faza luata pe cont propriu de Buceschi. Apararea a functionat si Dedu a reusit sa blocheze.

Au urmat momente de dominare ale Romaniei si avantajul s-a marit la 25-23, cu mentiunea ca un gol al Laurei Chiper a fost anulat.

Finalul a fost unul nerecomandat cardiacilor. Romania a avut posesia cu 100 de secunde inaintea terminarii meciului si Chiper, excelent gasita fara marcaj pe semicerc, a aruncat incredibil pe langa poarta.

Rusia avea astfel sansa obtinerii unui egal care ne-ar fi aruncat intr-un meci decisiv cu Austria pentru calificarea la Campionatul European. Buceschi a stat excelent in aparare si a reusit sa blocheze o pasa care cauta extrema stanga rusa si astfel Romania s-a impus, cu 26-25.

Clasament dupa patru meciuri disputate:

1. Romania 6 puncte (119-96)
2. Austria 6 puncte (113-115)
3. Rusia 4 puncte (112-103)
4. Portugalia 0 puncte (95-125)

In urmatorul meci, pe 30 mai, Romania va juca in deplasare cu Austria la Innsbruck.



Romania castiga returul cu Rusia dupa un final electrizant