Handbal

Romania, a doua victorie in preliminariile Campionatului European din 2014

Nationala de handbal masculin a României a învins sâmbata, la Rishon Lezion, reprezentativa Irlandei, scor 39-11 (18-6), în cea de-a doua partida din prima faza a preliminariilor CE din 2014, grupa C.

"A fost totul în regula la primele doua meciuri, sigur ca speram cu totii sa încheiem duminica victoriosi si pe primul loc în grupa, care ne-ar asigura calificarea în faza a doua", a declarat antrenorul Eliodor Voica, la finalul partidei cu Irlanda, pentru MEDIAFAX.

Vineri, în meciul de debut din preliminarii, România a trecut de reprezentativa Belgiei, scor 35-19 (14-9), astfel ca are 4 puncte si ocupa primul loc în grupa C, dupa doua meciuri.
 
Ultimul meci, de duminica, se va juca în compania echipei Israelului. Program
 
Prima faza a preliminariilor se deruleaza sub forma unor turnee, între 8-10 iunie, România aflându-se printre cele 16 echipe participante. Din cele patru grupe a câte patru echipe, prima clasata din fiecare si alte doua echipe cu cea mai buna linie de clasament vor obtine calificarea în faza a II-a a preliminariilor. 
 
Aceasta se va desfasura cu sapte grupe a câte patru echipe, cele sase provenind din faza I, plus alte 22 care au obtinut calificarea directa, adica Austria, Bosnia, Belarus, Croatia, Cehia, Spania, Franta, Germania, Ungaria, Islanda, Lituania, Macedonia, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, Slovenia, Serbia, Slovacia si Suedia.
 
Romania a participat ultima data la Euro in 1996. Au trecut multi ani
 
Danemarca este califica direct la turneul final, în calitate de natiune organizatoare, iar celelalte locuri vor fi ocupate de primele doua clasate din fiecare grupa, plus înca o echipa cu cea mai buna linie de clasament, dupa jucarea partidelor din faza a II-a a preliminariilor.
 
Turneul final al Campionatului European din 2014 va avea loc între 14-26 ianuarie, în Danemarca.
 


Romania, a doua victorie in preliminariile Campionatului European din 2014