Handbal

Presedintele clubului Oltchim despre posibilitatea desfiintarii: ”Ca si cum Barcelona ar renunta la fotbal”

Presedintele CS Oltchim, Petre Berbecaru, a declarat ca spera ca situatia campioanei României la handbal feminin sa se rezolve, desi mai sunt bani doar pentru plata salariilor pe luna august. El a adaugat ca ar fi pacat ca echipa sa nu mai existe, ar fi ca si cum FC Barcelona ar renunta la fotbal.

"Situatia nu este una roza, dar eu sper si cred ca se va rezolva. Ar fi mare pacat ca aceasta echipa sa nu mai existe. Este ca si cum Barcelona ar renunta la fotbal. Acum avem o echipa de mare valoare care poate câstiga Liga Campionilor. Nici nu ma gândesc ca nu se va gasi cineva sa o finanteze din moment ce ar avea totul pe tava, handbaliste de mare valoare, antrenori de mare valoare", a spus, duminica, Berbecaru.

Iulia Puscasu a precizat ca echipa este afectata psihic de situatia dificila a Oltchimului. "Ne pare rau pentru ceea ce se întâmpla la SC Oltchim. Ne-am dori din suflet sa se rezolve într-un fel. Nu ma gândesc acum numai la echipa de handbal, ma gândesc la oamenii de acolo, sunt multi angajati, fiecare are o familie… Deocamdata nu ne-a afectat din punct de vedere a evolutiilor dar psihic ne afecteaza, pentru ca ne gândim mereu la ceea ce se întâmpla. Ne dorim ca si combinatul sa fie al românilor… Oricum, trebuie sa fim cu totii uniti. Chiar si galeriile ar trebui sa înteleaga acest lucru. Ar fi mai frumos sa auzim încurajari de la o singura galerie mare nu de la doua aflate în colturi opuse. Oricum, cam asa a fost si în mare parte a sezonului trecut si ne-am obisnuit. E alegerea suporterilor, noi daca vom putea îi vom ajuta sa se împace si sa fie împreuna", a explicat ea.

Oltchim Râmnicu Vâlcea a învins, duminica, pe teren propriu, cu scorul de 36-26, formatia HCM Roman, în etapa a doua a Ligii Nationale. La acest joc, pivotul Ionela Gâlca a revenit într-un meci oficial dupa ce a nascut si a reusit sa înscrie doua goluri. Totusi, constanteanca nu este dispusa sa accepte convocarile la lotul national antrenat de Gheorghe Tadici: "Revenirea mea a fost un pic mai dificila dar ma bucur ca e bine si sper sa continui tot asa bine pe viitor. În ceea ce priveste echipa nationala, pozitia mea ramâne neschimbata, nu voi reveni la lot. Am facut nenumarate scrisori la FRH în care mi-am prezentat pozitia. Nu voi reveni asupra deciziei, ma voi concentra asupra jocurilor de la clubul Oltchim. Încet, încet suntem o echipa omogena si asteptam debutul Ligii Campionilor".

Dupa meciul cu HCM Roman, fostul director general al SC Oltchim, Constantin Roibu, a declarat, într-o conferinta de presa, ca situatia de la campioana României la handbal feminin este extrem de dificila, precizând ca daca nu va exista bugetul necesar, formatia vâlceana nu va începe Liga Campionilor.

Tot duminica, în Liga Nationala feminina s-au mai înregistrat urmatoarele rezultate: SCM Craiova-Danubius Galati 24-20, "U" Jolidon Cluj-CSM Ploiesti 30-21, HC Zalau-National 36-15.

Partida dintre CSM Bucuresti-HCM Baia Mare va avea loc luni, de la ora 17.00, la fel ca si cea dintre Dunarea Braila-Corona Brasov (ora 19.00).

Etapa a III-a este programata în 16 septembrie, dar pâna atunci, campioana Oltchim va juca patru zile mai devreme meciul cu HC Zalau, din prima etapa.



Presedintele clubului Oltchim despre posibilitatea desfiintarii: ”Ca si cum Barcelona ar renunta la fotbal”